Consiliul Județean face demersuri pentru achiziția Castelului Wesselenyi din Jibou

Un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului Sălaj şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Judeţean va fi supus votului consilierilor în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 28 aprilie. Documentul prevede, printre altele, alocarea sumei necesare în vederea achiziționării Castelului Wesselényi din Jibou.
În cadrul aceleiași ședințe, va fi votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor administrative pentru cumpărarea imobilului monument istoric. Astfel, va fi desemnată o comisie de negociere a prețului de cumpărare, alcătuită din cinci reprezentanți ai CJ Sălaj, care va analiza oferta depusă, va negocia prețul în baza unui raport de evaluare întocmit de un membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, apoi va prezenta un raport privind prețul și rezultatul negocierilor în vederea aprobării prin hotărâre a Consiliului Județean Sălaj. Procesul verbal de negociere va fi transmis Consiliului Județean, spre aprobare.
“Reabilitarea și valorificarea turistică a castelului, completată de o reabilitare în paralel a Castelului Béldy, situat în aceeași localitate, ar da posibilitatea creării unor circuite culturale și turistice care să prelungească timpul petrecut de vizitatorii Grădinii Botanice în zonă, astfel fiind create premisele pentru dezvoltarea afacerilor de profil. Pe de altă parte, multiculturalitatea specifică județului Sălaj și zonei Someșului poate fi valorificată prin organizarea unor evenimente culturale și turistice naționale și chiar internaționale, târguri, expoziții, festivaluri, pentru care Castelul Wesselényi reprezintă locul propice”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *