Consiliul Județean Sălaj a finalizat lucrările pe drumurile județene DJ 109F și DJ 109

M
Două tronsoane de drumuri județene au fost transformate radical în urma unor investiții finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Sălaj. Este vorba despre DJ 109F: Fodora – DN 1C și DJ 109: limită județ Cluj – Dragu, pentru care astăzi, 15 iunie, au avut loc recepțiile la terminarea lucrărilor de reabilitare.
👥Alături de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, la recepțiile lucrărilor au participat membrii comisiei de recepție – constituită din specialiști ai administrației județene, reprezentanți ai primăriilor (Angelica Lazăr – primar Comuna Dragu și Ungur Cristian – primar Comuna Gâlgău) și ai Inspectoratului de Stat în Construcții, alături de proiectanți, diriginți de șantier și antreprenori.
📌 „Cele două tronsoane de drum județean îndeplinesc, în sfârșit, condițiile impuse de normativele tehnice actuale. Sunt două investiții mult așteptate atât de către localnici, cât și de șoferii care tranzitează aceste zone. Ceea ce nu s-a făcut pentru drumul de la Fodora în ultimele trei decenii, am reușit în mai puțin de șase luni: un trafic fluid și sigur, o conexiune facilă între DJ 109E și DN 1C. În ceea ce privește «drumul nimănui», cum au devenit cunoscuți cei 600 de metri din DJ 109, din zona Dragu, acesta a fost reabilitat în condiții extraordinare, lucru care nu poate decât să ne bucure. După finalizarea lucrărilor pentru aducțiunea de apă de la Tarnița, respectiv pentru introducerea canalizării în comuna Dragu, ne propunem să continuăm investițiile de reabilitare a arterei, până în comuna Hida, elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor fiind în procedură de achiziție publică. De altfel, acest drum a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny»”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.
➡️ Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea DJ 109F este de 1,92 milioane de lei, iar pentru DJ 109, de 1,68 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *