Consiliul Județean Sălaj reabilitează DJ 191D Tusa – limita jud. Cluj

Consiliul Județean Sălaj a predat, către constructorul Mirghis&Mayer SRL, amplasamentul pentru reabilitarea și modernizarea drumului DJ 191D, sector Tusa – limită județ Cluj, km 19+200 – 31+300.

Investiția, finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, are o valoare de 34,5 milioane de lei. Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor și patru luni pentru pregătirea recepției și alte activități specifice pentru finalizarea proiectului. Lucrările vizează reabilitarea și modernizarea următoarele elemente ale drumului: carosabil (12.130 m), trotuar (750 m), șanț pereat/rigolă carosabilă/șanț de pământ (13.279 m), poduri și podețe (124 bucăți), stații de transport public (10 bucăți), zid de sprijin (4.577 m), parapet metalic de siguranță (7.890 m), elemente de semnalizare rutieră.

”Începutul primăverii ne găsește efectiv în teren pe șapte drumuri județene, din care șase drumuri pe care se execută lucrări de reabilitare și modernizare completă și un drum pe care se așterne covor bituminos. De asemenea, în acest an vom mai demara lucrările de reabilitare și consolidare pe alte două drumuri județene. O infrastructură rutieră modernă asigură dezvoltarea comunităților locale și aduce plusvaloare economică”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *