Crin Bologa, fost șef al DNA, despre pragul care dezincriminează abuzul în serviciu: „Se va putea fura fără probleme”

Fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție(DNA), Crin Bologa, a vorbit – miercuri – despre instituirea pragului financiar adoptat de Senat care dezincriminează abuzul în serviciu și neglijența în serviciu.

Fostul procuror consideră că este un prag foarte mare, toxic pentru România, țară care trebuie să facă pași importanți pentru combaterea corupției.

„Eu sper să se elimine și să nu treacă mai departe, de votul Camerei Deputaților. Se va putea fura fără probleme în acest fel. Este foarte toxic pentru România, pentru democrație. Gândiți-vă că sunt dosare pe rol care sunt sub pragul acesta, cu oameni din ministere. Cum să compari abuzul în serviciul cu un simplu furt?! Nu este vorba despre procurori și judecători, Justiția se face pentru cetățeni!”,a declarat fostul procuror Crin Bologa, pentru mainnews.ro.

Senatorii au adoptat, ieri, proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat de Senat, miercuri, 29 martie. Astfel, a fost instituit un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul e mai mic de 250.000 de lei, faptele nu mai sunt considerate infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *