Curs de formare în prevenirea consumului de droguri

M

La data de 30 iunie a.c., polițiști cu atribuții de prevenire din cadrul Inspecotratului de Poliție Județean Sălaj au început o sesiune de formare de bază în prevenirea consumului de droguri.

Având în vedere creșterea numărului consumatorilor de droguri, în special în rândul tinerilor din mediul rural și necesitatea intensificării activităților de prevenire a consumului, dar și pentru ca informațiile transmise să fie corecte, documentate și accesibile, mai mulți polițiști sălăjeni, care desfășoară activități preventive, participă la un curs de formare în prevenirea consumului de droguri.

Cursul va fi susținut de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj și va consta în sesiuni de instruire în vederea dobândirii de cunoștințe generale despre principalele categorii de substanțe psihoactive, efectele acestora, cadrul legal aplicabil consumatorilor și traficaților, dar și modalități eficiente de abordare și comunicare cu tinerii, pentru a-i face să conștientizeze efectele negative datorate consumului de droguri.

La absolvirea cursului de formare, polițiști de siguranță școlară, proximitate și ordine publică vor putea aborda problematica drogurilor într-o manieră mult mai eficientă și documentată.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj participă activ la diferite programe de  specializare, pentru a fi la curent cu noile tendințe în ceea ce privește evoluția fenomenului infracțional și pentru a identifica modalități viabile de prevenire.

Misiunea noastră: SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *