Programele Student Invest și Family Start, aprobate de Guvernul Ciucă

M

🇷🇴Guvernul a aprobat programele „Student Invest” și „Family Start”. Programele fac parte din pachetul „Sprijin pentru România” și au fost inițiate de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

👩‍🏫Programul „Student Invest” are ca obiect facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți și 31 de ani neîmpliniți, care sunt cuprinși în instituțiile de învățământ superior autorizate să funcționeze provizoriu ori acreditate.

🔴Facilitarea accesului la finanțare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 50.000 lei, în proporție de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare.

✅️Suma va putea fi folosită, printre altele, pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe perioada studiilor sau plata cărților și rechizitelor.

👨‍👩‍👧‍👦Programul „Family Start” vizează facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți și 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și/sau tineri care formează o familie.

🔴Facilitarea accesului la finanțare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporție de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare.

✅️Se consideră cheltuieli eligibile ale beneficiarului costurile ce decurg din evenimente care conduc la obținerea statutului de soț și soție, precum cununia religioasă, cununia civilă sau ceremonia cu prilejul căsătorie, educația copiilor, achiziția unei mașini cu 7 locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.