Daniel Pop de la PNL a câștigat un nou mandat de primar al Comunei Bălan

Liberalul Pop Daniel a câștigat alegerile locale din 9 iunie cu un scor de 42,66% (933 voturi) și a obținut un nou mandat de primar al Comunei Bălan.

Pe locul secund s-a clasat social-democratul Damșa Gheorghe – viceprimar în funcție, care a adunat 618 voturi, adică 28,26%. Pe poziția 3 s-a clasat Groza Eniko PC cu 510 voturi (23,32%). Puflea Mariana de la USR a obținut 126 de voturi (5,76%).

La Consiliul Local Bălan, rezultatele sunt următoarele:

PNL – 944 voturi 43,74%

PSD – 572 voturi 26,74%

USR – 240 voturi 11,12%

PC – 233 voturi 10,8%

AUR – 123 voturi 5,7%

,,Aproape de oameni!”
Într-o țară democratică fiecare cetățean (onest și corect) are dreptul de a alege și de a fi ales.
La începutul unei campanii, precum și la sfârșitul ei, candidații (și susținătorii lor) ar trebui să-și strângă mâinile (nu la tocul ușii) să-și ureze succes și baftă. Asta este ideal.
În realitate, mai ales la noi românii, se crează o anumită ,,ură” între unii și alții, o invidie ciudată și de neînțeles, care din păcate nu duce la ceva bun. Se plătesc tot felul de polițe, se vorbește urât (uneori) și se creează tot felul de tensiuni.
Parcă se uită ceea ce e mai important: binele comunei, a comunității, a tuturor cetățenilor.
Fiecare candidat vorbește despre aceasta, promite că va face tot posibilul pentru binele nostru al tuturor și totuși apar probleme mai sus menționate.
Întreb eu: de ce?
Bine ar fi ca toți să înțelegem această competiție ca pe una sportivă. Nu faultăm, nu trișăm, nu înșelăm, iar la sfârșit cel mai bun să câștige. Să facem schimb de tricouri, cu felicitările de rigoare. Depinde numai de noi. O maximă frumoasă zice: ,,Toate lucrurile sunt ușoare, oamenii sunt cei care le complică.”
Le urăm tuturor foștilor candidați mult succes în viitor.
Celor care au câștigat alegerile să nu uite că au ajuns acolo datorită oamenilor din comună, să nu facă diferențe între cei care i-au votat și cei care nu, să fie buni , să se uite în sus la fiecare decizie pe care o vor lua și să nu uite ceea ce zice Sfânta Biblie:
,,…Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.” ( Luca:12.48)
Asemenea, noi ceilalți, să ne ghidăm după Romani, 13.1-2: ,,Tot sufletul sā se supunā înaltelor stāpâniri, cāci nu este stāpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
Pentru aceea, cel ce se împotrivește stăpânirii se împotrivește rânduielii lui Dumnezeu. Iar cei ce se împotrivesc își vor lua osândă. “
Dumnezeu să ne ajute la toți! – transmite primarul Pop Daniel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *