Deputat PSD, dr. Florian Neaga: „Avizarea și autorizarea cabinetelor medicale, unitară și facilă în condițiile apariției de noi reglementări în domeniu”

La sfârșitul săptămânii trecute, deputatul PSD S[laj dr. Florian Neaga a avut o întâlnire cu președintele Colegiului Medicilor Sălaj, dr. Liviu Oroianu, cu președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Sălaj, dr. Corin Penciuc, și cu directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, dr. Ligia Marincaș, pentru a discuta cu privire la modul de aplicare a reglementărilor legale privind condițiile de autorizare și avizare a cabinetelor medicale.
Parlamentarul Neaga a discutat în special cu privire la modificările apărute în 2022 privind noile normative de proiectare a ambulatoriilor medicale, elaborate de Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, și eventualele implicații în procesul de avizare și autorizare a cabinetelor medicale.
Având în vedere necesitatea înțelegerii și interpretării corecte a legislației precum și abordarea unitară a prevederilor legale de către cele două autorități implicate în procesul de avizare și autorizare a cabinetelor medicale, reprezentate de Colegiul Medicilor și de Direcția de Sănătate Publică, deputatul PSD Florian Neaga a considerat că o întrevedere în care să fie expuse toate punctele de vedere este oportună și necesară.
Legislația trebuie aplicată corect și unitar, iar scopul nostru comun este să ne asigurăm că medicii care doresc să ofere servicii medicale prin cabinete de specialitate beneficiază de o evaluare corectă și într-un interval de timp cât mai scurt.
„Cred că este important ca fiecare medic de medicină de familie, medicină dentară sau de altă specialitate care dorește să își autorizeze un cabinet medical, sub orice formă de organizare juridică, și îndeplinește criteriile necesare avizării și autorizării, să nu întâmpine piedici legate de interpretarea diferită sau eronată a legislației în vigoare. Avem nevoie de cabinete, de medici care să ofere servicii medicale de calitate atât în unitățile de stat, în sistemul privat, sau prin organizații caritabile”, transmite deputatul Florian Neaga. 
În urma discuțiilor parlamentarul a constatat că există anumite puncte de vedere diferite legate de interpretarea unor acte normative privind autorizarea spațiilor în care se desfășoară servicii medicale.
„Voi iniția discuții pe această temă în cadrul Comisiei de Sănătate de la nivelul Camerei Deputatilor, al cărei membru sunt, și voi solicita precizări de la Ministerul Sănătății pentru rezolvarea problemelor semnalate și, eventual, elaborarea unui act normativ unitar în acest domeniu.
Am convingerea că orice măsură care asigură accesul pacienților la servicii de sănătate de calitate, indiferent că este oferită prin sistemul de stat sau privat, este necesară și oportună”, a conchis deputatul PSD dr. Florian Neaga. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *