Deputat PSD, dr. Florian Neaga: „Învingem împreună cancerul”

Abordarea unitară a luptei împotriva ”epidemiei” afecțiunilor canceroase, prioritate a sistemului medical. Deputatul PSD Florian Neaga demearează cu sprijinul medicilor de la Institutul Oncologic din Cluj o campanie de depistare precoce a cancerului de col uterin și a cancerului de sân în județul Sălaj, mai exact în comuna Sâg și orașul Jibou. 

„Am găsit receptivitate la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca pentru a organiza și desfășura în județul Sălaj o campanie de depistare precoce a cancerului de col uterin și a cancerului de sân. Într-o primă etapă, personal medical de specialitate va fi prezent cu aparatură și materiale la Sâg, în zilele de 14 și 15 noiembrie, și la Jibou în perioada 16-18 noiembrie”, transmite reputatul medic Florian Neaga, deputat PSD în Parlamentul României. 

Identificarea cât mai devreme a simptomelor sau modificărilor analizelor care suspicionează apariția unei afecțiuni neoplazice este cheia tratamentelor de succes, pentru vindecare.

„Orice efort – atât din partea personalului medical, cât și din partea pacienților – pentru organizarea și participarea la programe de screening este mai mult decât binevenit, dacă ne gândim câtă suferință fizică și sufletească aduce boala netratată la timp.

Țin să subliniez reușita legislativă prin care se aprobă Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului. Aceasta lege, la a cărei realizare a avut un rol deosebit Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, susținută de toți colegii parlamentari și care a fost promulgată recent prevede că toţi cetăţenii au dreptul garantat de stat la servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, la proceduri de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative. Totodată, presupune și alte forme de ajutor de ameliorare a situației celor afectați de cancer, cum sunt servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană. Implementarea Planului national de prevenire şi combatere a cancerului va fi asigurată cu finanțare prin Ministerul Sănătății, prevăzută în lege”, a mai spus parlamentarul Florian Neaga. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *