Deputatul Florian Neaga caută soluții pentru sistemul de sănătate lovit de pandemie

Identificăm soluțiile pentru viabilitatea sistemului de sănătate, împovărat de pandemie în ultimele 11 luni.

În calitatea mea de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, am participat ieri la dezbaterea de la Palatul Parlamentului dedicată soluțiilor pentru asigurarea unui parcurs bun al sistemului de sănătate, împovărat de pandemie în ultimele 11 luni, cu convingerea că sunt aspecte care trebuie corectate rapid și pot fi corectate eficient.

Alături de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai organizațiilor sindicale și profesionale ale personalului medical, de senatori și deputați PSD membri ai comisiilor de sănătate ale Parlamentului, am abordat dificultățile cu care se confruntă pacienții, mai ales cei cu afecțiuni cronice, în a beneficia de serviciile medicilor de familie, de cele din ambulatorii și din spitale.

În special bolnavii cu afecțiuni oncologice. Se impun soluții urgente pentru facilitarea eliberării tratamentului pacienților cronici.

Alte aspecte importante avute în vedere sunt pregătirea medicilor și a asistentelor medicale, a celorlalte categorii de personal medical, avantajele îngrijirii la domiciliu a pacienților cronici, dificultățile campaniei de vaccinare, aspectele culturale ale tratamentului medical și ale răspunderii profesionale în pandemie, necesitatea modificării legislației și a finanțării sistemului medical.

Parlamentarii PSD susțin totodată înființarea unui program național de recuperare a pacienților cu boala Covid-19 și a celor cu complicații cauzate de aceasta.

Propunerile prezentate și modul de rezolvare vor fi analizate periodic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *