Deputatul Florian Neaga: „PSD vrea o rețea națională de centre medicale extrem de utilă românilor”

Vrem o rețea națională de centre medicale, extrem de utilă pentru români și importantă pentru viabilitatea sistemului de sănătate.

Demersul Partidului Social Democrat pentru finanțarea construirii a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural și a 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici, făcut sub forma amendamentului depus la bugetul pe 2021, este unul obligatoriu pentru sistemul de sănătate. Cu atât mai mult cu cât sistemul de sănătate este afectat de un an de pandemie, iar pacienții cu boli cronice au avut e suferit în privința accesului la consultații, investigații și tratamente.

Această rețea de centre medicale va fi extrem de valoroasă pentru sănătatea românilor. Pe de o parte asigură populației acces rapid la un act medical la standarde ridicate, iar pe de altă parte degrevează spitalele, aflate în dificultate din cauza pandemiei. Nemaivorbind de avantajele pe termen lung pentru sistemul de sănătate. Sursa de finanțare identificată sunt arierate de 21 de miliarde de lei care trebuie recuperate, iar obiectivul pentru care sunt dedicate nu poate fi decât o motivație puternică de a valorifica acești bani.

Construirea acestor centre medicale este un aspect important și pentru ideea de bază pe care am enunțat-o în campania electorală ca obiectiv în calitate de deputat, de a asigura acces la medicina de vârf pentru toată lumea, indiferent de condiția socială, și de a aduce îmbunătățiri fundamentale pentru funcționarea eficientă a sistemului de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *