Deputatul Florian Neaga reacționează după demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Sistemul de sănătate a fost în mare pericol cu Voiculescu ministru – pretindem îngrijorați responsa, bilitate din partea guvernării față de sănătatea românilor

Greșeli cu urmări catastrofale asupra sistemului medical, cu pacienți tratați cu dispreț și cu pacienți morți din cauza iresponsabilității la nivel de guvern, greșeli repetate cu o frecvență înspăimântătoare, au dus în final, azi, la demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Poate pentru că sunt medic, înainte de a fi deputat, toate aceste erori grave m-au determinat să reacționez vehement de fiecare dată, pentru că mi se pare o nedreptate inacceptabilă față de români ca cineva să distrugă sub ochii noștri un sistem medical în care lucrează profesioniști dedicați, medici care fac eforturi uriașe pentru sănătatea oamenilor.

Și sunt în continuare foarte îngrijorat. La conducerea sistemului de Sănătate e nevoie de o responsabilitate pe măsura importanței acestuia. Toți suntem de acord că nimic nu e mai important decât sănătatea, nu-i așa? Din păcate, jocurile de putere din coaliția de guvernare ne țin în tensiune. La conducerea ministerului Sănătății e nevoie de un profesionist desăvârșit, un cunoscător al sistemului medical și un manager cu multă aplecare pentru acesta. Voiculescu a fost tocmai ce nu trebuia, iar recenta declarație a unuia din liderii coaliției de la putere că nu au altul mai bun este îngrijorătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *