Deputatul Liviu Balint a reprezentat Parlamentul României la un eveniment organizat la Ambasada SUA

M

Deputatul liberal Liviu-Ioan Balint, în calitate de Secretar al Comisiei de Sănătate și familie a reprezentat Parlamentul României la Ambasada SUA, unde s-a desfășurat evenimentul „Provocări în programul de screening al cancerului de sân în România”.

Alături de deputatul Liviu Balint la eveniment au participat Pamela Ward (Ambasada SUA), Diana Păun (Administrația Prezidențială), Tiberius Bradatan (Ministerul Sănătății).

În prima parte a evenimentului au avut loc luările de cuvânt ale invitaților, ocazie cu care deputatul Liviu Balint a reiterat că:

„(…)Este datoria noastră, ca factori politici investiți cu putere de decizie, să gândim măsuri responsabile care să aibă ca urmare imediată responsabilizarea acelui segment de populație căruia i se adresează programul de screening al cancerului de sân. Prin accesarea de fonduri oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltare durabilă a sectorului oncologic, am încredere că vom dobândi capabilitățile de care avem nevoie pentru a îndeplini ceea ce pentru bolnavii de cancer părea, până de curând, o utopie. Dezideratul nostru este să oferim oamenilor rezultate concrete, nu simple iluzii ale unei vieți mai bune”, a transmis la Ambasada SUA, deputatul Liviu Balint.  

În a doua parte a evenimentului a avut loc o masă rotundă la care au luat parte Patriciu Achimaș Cadariu (online) – fost ministru al Sănătății, actual deputat și membru al Comisiei de Sănătate, Adrian Pana (Ministerul Sănătății), Bogdan Tănase (Institutul Oncologic București), Cezar Irimia (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România), Carmen Ungurean (Institutul National de Sănătate Publică), dar și alte persoane.

Pe lângă personalitățile amintite mai sus, la eveniment au participat și un număr de aproximativ 40 medici din aproape toate marile centre universitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *