Deputatul USR-PLUS, Alin Prunean, donează sânge și îndeamnă pe toți sălăjenii să-i urmeze exemplul

Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj nu are sânge. Viața noastră sau alor noștri poate depinde, în orice clipă, de o transfuzie de sânge. Nu trebuie neapărat să ai superputeri ca să fii erou! Poți salva două vieți printr-un act de umanitate, care nu te costă nimic. Trebuie doar să ai curaj! Venim înspre tine cu o campanie de omenie și dăruire. O campanie derulată de Platforma RO 100 Zalău care ne dă tuturor șansa să fim eroi.
Inițiatorul și coordonatorul campaniei Ramona Goga declară că: „E un deficit atât de mare la nivel național, încât centrele de transfuzii nu reușesc să mai facă față. Dacă vă permite sănătatea, vă invităm să facem acest gest împreună. Dacă din varii motive medicale nu puteți dona sânge, facem apel la bunătatea voastră pentru a da vestea acestei campanii mai departe.”
Dr. Ilieș Cristina – coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj spune că numărul donatorilor de sânge la nivelul județului a scăzut drastic odată cu apariția pandemiei COVID-19, astfel că fiecare picătură de sânge poate salva o viață.
„Voi răspunde apelului inițiat de RO100 Zalău și colega mea Ramona Goga, consilier local USR-PLUS Zalău și voi dona sânge. Dacă sănătatea vă permite, vă îndemn să o faceți și voi. Anul trecut am donat tot în cadrul unor campanii coordonate de Ramona și Radu Ilieș, colegii noștri care organizează, cu succes, astfel de mici proiecte de responsabilitate civică”, a transmis deputatul PLUS, Alin Prunean. 
Potrivit unui studiu realizat la nivel global, fiecare om de pe planetă are nevoie de sânge cel puțin o dată în viață. La fiecare 3 secunde, cineva are nevoie de sânge… și încă nu există un substitut pentru sângele uman. Iar în această perioadă România are o lipsă teribilă de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *