Din categoria Vorbe, nu Fapte- Parcurile industriale din Sălaj sunt un subiect de discuție preferat al PSD-PNL

PSD și PNL vorbesc de ani de zile de parcurile industriale care vor aduce mii de locuri noi de muncă în Sălaj. În acest timp, ne pleacă tinerii de acasă și vârsta medie a populației rămase crește. În ultimii 10 ani, Sălajul a pierdut peste 12 mii de locuitori. Și n-are decât un singur parc industrial, în Jibou.

Toți acești cetățeni pleacă în căutarea unui job mai bun, a unor condiții decente de viață, nu pleacă de bine ce le e acasă. Pleacă pentru că s-au săturat de vorbe care rămân, de două decenii, fără niciun rezultat.

Alianța Dreapta Unită USR PMP poate transforma vorbele lor în fapte concrete pentru sălăjeni, poate face lucrurile să se miște mult mai repede și să eficientizeze procesul de înființare a parcurilor industriale, care atrag după sine creștere economică, locuri de muncă, întoarcerea Acasă a tinerilor plecați. Aceste proiecte nu mai pot fi tergiversate, în planul candidatului Alianței Dreapta Unită USR PMP, Cosmin Vasile Ardelean, sunt prioritate și vor fi demarate imediat după 9 iunie.

Anii trec și cei care pierd sunt sălăjenii. În 2021, președintele CJ vorbea de alocarea a 1.500.000 de lei pentru parcul industrial din zona localității Hereclean, de care Sălajul avea și are încă nevoie. Apoi a căzut tăcerea peste subiect. Amenajarea unui parc industrial este unul dintre obiectivele cuprinse în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului Sălaj pentru perioada 2021-2027, se lăuda Dinu Iancu.

Strategia asta își tot întârzie aplicarea. Trec anii, parcurile industriale nu apar, dar autoritățile tot revin la subiect, că dacă e în strategie…

Anul trecut, într-o altă ședință, președintele CJ se mândrea iar că a finalizat achiziția unui teren de 7,76 de hectare, cu posibilitate de extindere până la 32,9 hectare, pentru același parc industrial din strategie, cel din zona localității Hereclean. Investiția a fost de aproximativ 747.000 de euro, dublă față de 2021.

Apoi, pentru că le place prea mult subiectul, se trezesc vorbind despre mai multe parcuri industriale: în jurul Zalăului, pe lângă Șimleul Silvaniei, Cehu Silvaniei și, bineînțeles, nu uită de Hereclean.

Și cireașa de pe tort…cu două săptămâni înainte de startul campaniei electorale, Consiliul Județean își face firmă ca să administreze parcul industrial de la Hereclean. Își plătesc, astfel, datoriile proprii, trag de timp și lasă prioritățile sălăjenilor la ‘și altele’.

Primarul PNL din Șimleul Silvaniei a aprobat achiziția a două terenuri pentru parcuri industriale tehnologizate, cu o suprafață de 3 hectare, cu mai puțin de o lună înainte de campania electorală. Speră să-i aducă ceva voturi și să rămână în funcție încă patru ani aceste promisiuni pe ultima sută de metri de mandat.

„PSD și PNL ocupă scaunul de președinte al Consiliului Județean Sălaj de 20 de ani și plănuiesc, prin blatul făcut acum să rămână pe poziții la Consiliul Județean și la Primărie, să nu se deranjeze unii pe alții, că dacă tot sunt în Alianță, nu se face să-și pună bețe în roate frații unii altora.

Dar, nu-i mai putem lăsa încă patru ani să-și bată joc de noi. Trebuie să-i oprim pe 9 iunie, pentru că e timpul să facem lucruri bune pentru județul nostru. Și eu cu echipa mea din Alianța Dreapta Unită USR PMP le putem face”, spune Cosmin Vasile Ardelean.

Din rolul de cetățean al Sălajului și cel de consilier județean, Cosmin Vasile Ardelean, candidatul Alianței Dreapta Unită USR PMP, știe care sunt nevoile stringente ale sălăjenilor. Și știe și cum pot fi duse la îndeplinire cu responsabilitate și voință politică. În programul electoral, păstrarea tinerilor acasă și oferirea unor locuri de muncă satisfăcătoare este un prim pas, extrem de important. Ca investitorii să vină în județ, e nevoie să le fie create condițiile propice pentru a-și desfășura businessurile, să aibă drumuri civilizate, fără gropi, să aibă conexiuni funcționale între localități.

”Populația Sălajului nu are voie să mai scadă, tinerii nu trebuie să caute mai binele în altă parte, autoritățile sunt obligate să le oferă acasă un job și o viață decente, economia județului trebuie să crească. Toate acestea sunt probleme vechi, de care partidele politice nu s-au preocupat să le rezolve. E timpul să-i oprim! Pe 9 iunie, hai la vot în număr cât mai mare pentru a schimba nepăsarea cu responsabilitatea și grija față de oameni”, îi îndeamnă Cosmin Vasile Ardelean pe sălăjeni să iasă la vot și să aleagă singura variantă de dreapta.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România – filiala Sălaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită USR-PMP”) și realizat de SC Monitorul de Salaj SRL. CMF: 21240009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *