Dinu Iancu s-a dus la Gâlgău să-l consoleze pe primar după ce i-a luat banii pentru modernizarea DJ 109F

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, s-a deplasat astăzi în comuna Gâlgău pentru o vizită de lucru și pentru al consola pe primarul Cristian Ungur că i-au fost luați banii pentru modernizarea drumului județean DJ 109F.

Primarul Ungur Cristian sa luptat mult pentru obținerea banilor pentru această lucrare, a făcut mai multe solicitări fostului președinte Tiberiu Marc și într-un final, anul acesta Consiliul Judeţean condus de PSD a alocat banii necesari.

Surpriza a venit ieri, când Dinu Iancu Sălăjanu – noul președinte al CJ Sălaj a făcut o rectificare de buget și a luat banii înapoi, astfel că proiectul este abandonat și fără finanțare.

Cel mai probabil șeful județului a simțit nevoia acestei vizite după ce consilierii județeni PSD l-au criticat pentru faptul că a oprit o investiție în infrastructura rutieră, respectiv modernizarea unui drum județean care se află exact pe raza comunei Gâlgău.

„Alături de conducerea primăriei am evaluat stadiul proiectelor aflate în implementare și i-am asigurat de toată susținerea Consiliului Județean Sălaj pentru proiectele pe care doresc a le implementa în acest mandat”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj.

Cu prilejul acestei vizite, președintele Consiliului Județean Sălaj a verificat la fața locului starea drumului județean DJ109F, sectorul Fodora – DN1C care urmează a fi modernizat.

”Chiar dacă au fost voci care susțineau ca s-a renunțat la acest proiect, pot să vă spun că modernizarea drumului DJ109F km: 0+000-0+837,6 Fodora – DN 1C, este în faza finală de elaborare a documentației tehnice, urmând a fi scoasă la licitație execuția lucrărilor. Pentru că în bugetul inițial pe anul 2020 a fost cuprinsă execuția lucrărilor, dar acestea în mod evident nu vor mai avea loc până la sfârșitul anului, suma a fost transferată pentru cheltuielile urgente, iar banii destinați modernizării sectorului de drum din DJ109F vor fi cuprinși în bugetul pe 2021, când vor începe efectiv lucrările”, se apară Dinu Iancu Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *