Directorul Mona Pănican aduce clarificări cu privire la incidentul petrecut la Școala Gimnazială Corneliu Coposu


Având în vedere că în presă au apărut anumite articole referitoare la incidentul din școala noastră, vă aduc la cunostință ce anume s-a întâmplat.

În cursul zilei de luni, un bărbat care s-a dat drept un om al legii, a intrat în școală întrebând la secretariat despre o elevă a școlii noastre. Învățătoarea clasei din care face parte eleva, împreună cu directorul unității de învățământ au discutat cu persoana respectivă, pentru a afla legătura dintre acesta și elevă, neajungând la niciun rezultat.
Persoana a părăsit școala, cu toate că discuția nu era finalizată.
Conducerea unității de învățământ a sesizat Poliția Municipiului Zalău în legătură cu acest caz. În tot acest timp eleva a participat la ore, fără a fi expusă pericolului.
Vă asigurăm că în școală copiii sunt în siguranță, sub supravegherea cadrelor didactice și am luat toate măsurile pentru ca nimic din ce ar putea pune în pericol siguranța acestora, să se întâmple.
Director, profesor Mona Pănican

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj a confirmat incidentul și ne-a transmis că: La data de 17 octombrie a.c., ora 12:58, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați, prin apel 112, de către directoarea unei școli generale din municipiul Zalău cu privire la faptul că, în cursul zilei, la ora 12:00, la unitatea de învățământ s-a prezentat un bărbat suspect.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar, din relatările cadrului didactic, a reieșit că, în jurul orei 12:00, un bărbat, îmbărcat în ținută civilă, s-a prezentat la unitatea de învățământ spunând că este jandarm și că dorește să ajute o elevă de clasa a III-a, întrucât cunoaște că nu are o situație materială prea bună.

Cadrul didactic a insistat ca bărbatul să dea mai multe detalii privind identitatea sa, moment în care acesta a plecat.

Polițiștii au patrulat în zona respectivă, în vederea identificării bărbatului. Acesta nu a fost depistat, însă semnalmentele sale rămân în atenția polițiștilor.

Facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu polițiști locali și jandarmi, sunt prezenți zilnic în zonele adiacente unităților de învățământ, în scopul descurajării comiterii oricăror fapte antisociale și pentru putea interveni cu operativitate, atunci când situația o impune.

One thought on “Directorul Mona Pănican aduce clarificări cu privire la incidentul petrecut la Școala Gimnazială Corneliu Coposu

  1. Oare despre modul cum a fost scris ajunțul de către cadrele didactice ale școlii, s-a sesizat cumva și inșpectorul de L.Română, de la Inspectoratul Scolar ? Sau și inspectorul (precis investit politic) știe gramatică precum cadrele didactice de la Coposu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *