Discurs genial al eurodeputatului Cristian Terheș în Plenul PE cu privire la respingerea certificatului verde

Discursul din Plenul Parlamentului European impotriva introducerii „certificatului verde digital”: acesta incalca ratiunea de a fi a UE, ce devine dintr-un spatiu al libertatii un lagar, incalca drepturi si libertati fundamentale si, de asemenea, creaza precedentul ca o majoritate politica sa poata decide cu privire la incalcarea drepturilor si libertatilor individuale ce tin de intimitatea si integritatea persoanei. L-am intrebat pe comisar, odata creat precedentul, unde va veti opri?
Dragi colegi,
Domnule comisar,
Votul in favoarea introducerii acestui „certificat verde digital” va avea profunde ramificatii negative atat asupra drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor din UE, precum si a relatiei dintre persoana si stat, si asupra viitorului Uniunii Europene.
Ratiunea esentiala a existentei Uniunii Europene a fost de a crea un spatiu al libertatii si prosperitatii, si nu un lagar.
Pentru prima data dupa cel de al doilea razboi mondial, insa, suntem chemati azi sa votam contra ratiunii de a fi a Uniunii Europene si sa permitem o incalcare a drepturilor si libertatilor individuale in masa.
Sub pretextul „facilitarii” exercitarii unui drept fundamental, cum e cel al libertatii de circulatie, Comisia Europeana ne cere sa votam pentru ca cetatenii europeni sa fie deposedati de alte drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la viata privata, la intimitate, la demnitatea umana si, nu in ultimul rand, la a decide cu privire la propriul lor corp.
Acest „certificat verde” nu faciliteaza ci incalca drepturi.
Prin precedentul ce este creat acum, drepturile individuale ale oricarei persoane din Uniunea Europeana nu sunt nici garantate si nici respectate.
Odata creat acest precedent, ca o majoritate politica poate sa decida cu privire la drepturile si libertatile individuale ce tin de intimitatea si integritatea persoanei, va intreb: unde va veti opri?
Fidel valorilor crestin-democrate si faptului ca omul poseda drepturi si libertati fundamentale inalienabile, ce nu i-au fost date de stat, ci sunt intrinseci oricarei fiinte umane, statul avand obligatia de a i le respecta si garanta, voi vota IMPOTRIVA instituirii acestui „certificat verde european”. Integritatea fizica a unei persoane nu poate fi supusa la vot, ca o majoritate politica sa decida asupra ei. Insasi supunerea la vot a unui asemenea lucru este injust si o incalcare a tuturor valorilor pe care s-a construit democratia occidentala si Uniunea Europeana.
Cristian Terhes
Europarlamentar PNTCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.