Dosar penal pentru conducere fără permis

Poliţiştii Postului de Poliţie Românaşi continuă cercetările într-un dosar penal privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă constatată în cursul zilei de ieri.

La data de 21 aprilie a.c., ora 13.10, poliţiştii Postului de Poliție Românași au oprit pentru control un autoturism care circula prin comuna Românaşi, condus de un bărbat de 40 ani.

Verificările efectuate de poliţiştii au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Zeci de dosare penale pentru conducere fără permis

În perioada 1 ianuarie-31 martie a.c., polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit 62 de doare penale pentru conducere fără permis sau necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte!

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *