Elevi din Jibou în vizită la Parlamentul României

11 elevi din Jibou au vizitat ieri, 7 iunie, Parlamentul României, excursie ce le-a fost oferită drept premiu pentru că s-au remarcat ca fiind cei mai buni în cadrul proiectului ”Viceprimar pentru o zi!” – ediția a II-a. În deplasarea la București, cei 11 elevi au fos însoțiși de viceprimarul Vlad Pașcalău, inginerul Doru Ciure, inginer mediu Sara Pășcuță – din cadrul Primăriei Orașului Jibou, dar și profesorii Cilik Bujor și Teglaș Aura.

Proiectul este organizat de Primăria Orașului Jibou cu scopul de a atrage tinerii să cunoască îndeaproape cum funcționează administrația locală și să se poată implica pe viitor pentru comunitate.

Elevii jibouani au fost primiți la sediul Camerei Deputaților de către deputatul PSD, Florian Neaga. Tinerii au avut oportunitatea de a aflat o mulțime de lucruri foarte utile despre cum se fac legile, circuitul documentelor și altele.

La întâlnirea cu elevii au fost prezenți, pe lângă deputatul Florian Neaga, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciudeputatul Bogdan Ivan; deputatul Radu Tuhuț; președinta Comisiei de Învățământ, doamna deputat Natalia-Elena Intotero, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Marius Stanciu.

A fost o experiență unică atât pentru ei cât și pentru comunitatea locală, bucurându-ne împreună cu ei de rezultatele obținute.Ca recompensă pentru eforturile elevilor, deputatul Florian Neaga, a facilitat o vizită la Biblioteca Centrală Universitară”, a transmis viceprimarul Vlad Pașcalău.

Cei 11 elevi jibouani compun patru echipe cu cele mai bune proiecte în cadrul programului ”Viceprimar pentru o zi!”, anul acesta la a doua ediție. Au participat aproximativ 250 de elevi, de la clasa a VIII-a până la clasa a XII-a. Și-au dat interesul să cunoască cât mai multe și să propună proiecte pentru oraș. Se poate spune fără nicio reținere că tot Jiboul a ieșit câștigător prin derularea acestui program.

Desemnat cel mai bun proiect a fost ideea de-a dreptul frumoasă de a fi montate în oraș bănci cu un sistem de alimentare solară care să stocheze energie, iar cetățenii să-și poată alimenta oricând orice dispozitiv electronic mobil la aceste bănci. Felicitări! Primăriei îi revine acum să caute soluții de finanțare a acestui proiect și de a-l pune în practică pentru jibouani.

 

Mii de mulțumiri tuturor celor care au susținut proiectul, mulțumiri pentru susținere primarului Dan Ghiurco și primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt. Și mai multe mulțumiri cadrelor didactice care i-au susținut pe copii în participarea la proiect. Toate mulțumirile din lume tuturor copiilor participanți. S-au dovedit preocupați să afle cât mai mult, să se instruiască și să ofere tot ce pot mai bun. Am fost copleșiți de frumusețea lor sufletească.

Tinerii sunt viitorul! Iar viitorul arată bine cu tinerii care se educă și se instruiesc în Jibou. Să-i sprijinim, să le asigurăm cele mai bune condiții pentru educație, investiția se întoarce în comunitate însutit”, a transmis viceprimarul Jiboului, Vlad Paşcalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *