Episcopul Petroniu a slujit la capela Spitalul Județean de Urgență Zalău

Duminică, 26 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în capela cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Județean de Urgență din Zalău, împreună cu un sobor de preoţi și arhidiaconi.

La Dumnezeiasca Liturghie au fost prezenți președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, managerul spitalului Rodica Albert, Nicolae Albert, primarul Comunei Fildu de Jos, cadre medicale ale spitalului, bolnavi și mulți credincioși din oraș, care frecventează, cu regularitate, slujbele de la această capelă.

În cadrul Dumnezeieştii Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe seama paraclisului „Sfântul Evanghelist Luca” de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului pe teologul Adelin-Petrișor Char.

La finalul slujbei, Preacucernicul Părinte Călin Crecan a mulțumit Preasfințitului Părinte Petroniu pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, pe care l-a pus la sufletele celor de față.

Capela Spitalului Județean de Urgență din Zalău a fost înfiinţată în anul 1994, în urma unui protocol încheiat între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, privind acordarea asistenţei religioase în spitale.

Primul preot care a slujit la această capelă a fost Preacucernicul Părinte Florin Crecan, care s-a ocupat de amenajarea acesteia în incinta spitalului şi de înzestrarea ei cu toate cele necesare desfăşurării în bune condiţii a sfintelor slujbe, răspunzând, în felul acesta, cât mai eficient, nevoilor sufleteşti ale bolnavilor, care vin aici să-şi recapete sănătatea.

Începând cu anul 2008, misiunea de preot de caritate la Spitalul Județean de Urgență din Zalău i-a fost încredințată Preacucernicului Părinte Călin Crecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *