Europarlamentar Cristian Terheș: „În timp ce Germania deschide o mină de lignit, Guvernul României închide mine și Termocentrala Mintia”

In timp ce „politicile verzi/ecologiste” ale Ursulei von der Leyen au adus UE in actuala criza energetica pe care o resimtim cu totii, Germania demoleaza o ferma de eoliene pentru a deschide o mina de lignit! In acelasi timp Romania, sub conducerea Guvernului Ciuca, inchide mine si Termocentrala Mintia din supunere slugarnica pentru implementarea cotelor utopice de „decarbonizare” stabilite de Comisia Europeana.

„Turbinele eoliene din apropierea minei Garzweiler din statul Renania de Nord-Westfalia, conduse de gigantul energetic german RWE, sunt indepartate pentru a face loc unei mai multe exploatari de lignit”, arata Balkan Green Energy News intr-un articol din data de 25 octombrie 2022.
Turbinele erau in folosinta din 2001, insa subventiile de la stat pentru ele au expirat. Demontarea turbinelor eoliene a fost atacata in instanta, insa contestatorii au pierdut, judecatorii decidand in favoarea extinderii minei, mai arata articolul.
Pe data de 27 februarie 2021 aratam ca Germania a deschis o termocentrala noua in 2020 si explicam efectul in Romania al inchiderii minelor si al termocentralelor. Acum cu totii simtim la buzunar efectul.
Aceasta e diferenta dintre o tara condusa de guvernanti care pun in prim-plan interesul propriilor cetateni, cum e Germania, si o tara condusa de slugi tradatoare, care saboteaza bunastarea propriilor cetateni pentru a primi vorbe goale de la straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *