Europarlamentarul Cristian Terheș: „Comisia Europeană a propus „REPower EU”, un program de reducere a UE de dependența de gazul rusesc”

Comisia Europeana a propus „REPower EU”, un program de reducere a UE de dependenta de gazul rusesc.

„Este foarte clar că suntem prea dependenți de Rusia pentru nevoile noastre energetice”, a spus Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

„Răspunsul la această preocupare pentru securitatea noastră constă în energia regenerabilă și diversificarea furnizorilor. Energiile regenerabile ne oferă libertatea de a alege surse de energie curate, ieftine, de încredere și ale noastre”, a spus Timmermans.

[„The answer to this concern for our security lies in renewable energy and diversification of supply. Renewables give us the freedom to choose energy sources that are clean, cheap, reliable and ours.”]

Afirmatia lui Timmermans este in parte falsa, deoarece aceste „energii regenerabile” nu sunt deloc „ieftine”, ba din contra.

Chiar saptamana trecuta am avut o dezbatere la Bruxelles cu privire la faptul ca se doreste crearea unui fond de cca 72 miliarde de euro prin care sa fie ajutati cei care nu-si pot plati facturile crescute. Fondul va fi finantat din taxe marite.

Tot acest mecanism cu energiile regenerabile nu este sustenabil in momente de criza. Ce te faci daca nu bate vantul, e noapte si e seceta?

Pentru a-si acoperi necesarul de consum energetic, Romania trebuie sa redeschida termocentralele si sa finalizeze proiectele de hidrocentrale incepute.

Comunicat emis de europarlamentarul Cristian Terheș PNȚCD 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *