Europarlamentarul Cristian Terheș despre trădarea PSD-PNL în cazul Schengen

Astăzi puteți vedea cum Ciucă și Ciolacu au vândut interesul și dreptul României de a fi deplin în Schengen, acceptând, la schimb pentru firmituri, ca Austria să aibă drept absolut asupra deciziei intrării depline a României în Schengen!
Din 2011 România îndeplinește TOATE condițiile de a fi în Schengen. Cu toate acestea, din 2011 intrarea României în Schengen a fost mereu amânată fie pentru interese meschine, fie pentru că alte țări aveau alegeri și subiectul nu dădea bine pentru electoratul din acele țări (asta după ce politicieni români și-au demonizat propria țară).
PSD și PNL, care s-au perindat la conducerea României din 2011 până în prezent, au acceptat mereu amânarea intrării României în Schengen doar pentru a face capriciile străinilor.
Acum, pentru că românii au început să înțeleagă miza Schengen, PSD și PNL au acceptat ca România să intre în Schengen cu aeroporturile și porturile maritime, dând la schimb drept absolut Austriei să decidă când să intrăm în Schengen și terestru.
Condițiile umilitoare adiționale, ce nu sunt prevăzute de Tratatul de aderare al României și Bulgariei la UE, acceptate de Guvernul PSD-PNL pentru a intra aerian în Schengen pun România în inferioritate și reprezintă o renunțare la un drept pe care DEJA România l-a câștigat din 2011, dar nu l-a exercitat.
PSD și PNL se laudă acum, la 2 luni înainte de alegerile europarlamentare, cu intrarea cu aeroporturile în Schengen, când problema e că nu am intrat terestru.
Românii și camioanele vor continua să stea la cozi interminabile să intre și să iasă din țară, iar pierderile pentru economia României vor continua să crească.
PSD și PNL au livrat o păcăleală de 1 aprilie cu intrarea României pe calea aerului în Schengen, dând la schimb drept absolut Austriei să decidă când România să intre și terestru în Schengen. Nici un patriot nu ar fi acceptat asemenea condiții înjositoare pentru România și români!
Mai mult, la schimb pentru aceste firmituri, PSD și PNL au acceptat ca România să primească din Austria migranți din Siria și Afganistan, unii cu vădite înclinații extremiste sau chiar teroriste.
Rareș Bogdan afirma cu nonșalanță că, pentru ca România să intre deplin în Schengen, trebuie să „așteptăm” ca partidul lui Karl Nehammer să piardă alegerile (partid coleg în PPE cu PNL). E același narativ folosit perpetuu de PNL și PNL: România și românii trebuie să mai aștepte pentru că interesele străinilor primează!
România este membră în UE cu drepturi egale cu celelalte țări! Pe cale de consecință, România trebuie să-și apere, afirme și promoveze drepturile și interesele de la egal la egal, nu în genunchi, cum continuă să o pună și țină Ciucă și Ciolacu.
Pe 9 iunie trebuie să trimitem în Parlamentul European patrioți adevărați, care să nu fie cumpărați cu iluzii ori firmituri, sau care să asculte comenzile Ursulei sau ale lui Nehammer!
P.S. Fotografia e din vama Nădlac. Statul la coadă al mașinilor și camioanelor când intră și ies din România va continua și după păcăleala de 1 aprilie cu intrarea doar un pic a României în Schengen.
Comunicat de presă emis de Cristia Terheș – europarlamentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *