Călin Forț, șeful organizației PSD Zalău, a ieșit cu prietenul lui condamnat penal în centrul orașului să strângă semnături pentru candidații Ionel Ciunt și Florin Florian

Actorul politic dubios Călin Forț aduce întotdeauna minus pentru propriul partid.

Centrul Zalăului a fost luat cu asalt din acest weekend de partidele politice, care au ieșit la strâns de semnături pentru candidații la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

E uluitor tupeul liderului organizației PSD Zalău, Călin Forț, și disprețul lui față de zălăuani. Îi desconsideră, îi ia practic în derâdere și se folosește de un apropiat de-al său condamnat penal, alături de care se afișează în centrul orașului fără rețineri, la strâns de semnături pentru candidaturile lui Ionel Ciunt și Florin Florian. Candidați buni, cu reputație bună, care prin acțiunea lui Călin Forț alături de un condamnat penal pot avea parte de serioase prejudicii de imagine.

Călin Forț a fost alături de fostul polițist local condamnat penal Gabriel Păușan, îmbrăcați în vestele roșii cu sigla PSD. Cei doi au fost surprinși umăr la umăr în centrul Zalăului, adunând semnături pentru alegerile europarlamentare și locale.

Gabriel Păușan este un apropiat al liderului PSD Zalău, Călin Forț, care ocupă funcția de administrator public al Municipiului Zalău. Poziție din care coordonează și activitatea Poliției Locale Zalău, astfel că în anul 2021 Gabriel Păușan a fost angajat ca polițist local. Însă după câteva luni, în august, Păușan a fost condamnat penal de Judecătoria Zalău pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Gabriel Păușan, polițist local, a fost prins de Poliție băut la volan la data de 21 iunie 2021, pe strada Porolissum din Zalău, având o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În luna august 2021, polițistul local Gabriel Păușan a trebuit să-și dea demisia.

Fostul polițist local Gabriel Păușan din Zalău a rămas însă prieten și apropiat al administratorului public Călin Forț și după ce a fost condamnat definitiv la data de 29 decembrie 2021 la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot pe atunci, același fost polițist local din Zalău Păușan Gabriel a fost protagonistul unui alt scandal după ce ar fi fost acuzat de un polițist de la IPJ Sălaj că ar fi consumat alcool în timpul serviciului, dar și de faptul că n-ar fi purtat uniforma completă. Totul s-ar fi întâmplat la Punctul Termic nr. 9, unde Primăria Zalău a amenajat un centru de zi.

După ce presa locală a dezvăluit scandalul în care a fost implicat polițistul local, acesta și-a dat demisia în cursul zilei de 13 august 2021 pentru a nu prejudicia și mai mult imaginea Poliției Locale Zalău.

La data comiterii faptelor, polițistul local P. G. V. era angajat de aproximativ 3 luni de zile și nu a reuşit să urmeze cursurile de calificare, deoarece a ajuns în situația de a demisiona în urma celor două evenimente în care a fost implicat.

Scandalul nucului tăiat din Parcul Central l-a avut în centru tot pe Gabriel Păușan cu care Călin Forț umblă acum la braț prin Zalău.

La data de 5 mai, o femeie anunța că un nuc din Parcul Central a fost tăiat noaptea, ca hoții. Poliția a făcut verificări în parc și a constatat că cioata era chiar sub toboganul instalat de Gabriel Păușan, cu care oferea contra cost servicii de divertisment pentru copii, business de care apropiatul lui, Călin Forț, administratorul public al Zalăului, sigur că nu era străin.

După ce scandalul a luat amploare, Poliția Muncipală Zalău a deschis un dosar penal pentru a indentifica persoana care a tăiat nucul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *