Europarlamentarul Cristian Terheș: Doar comuniștii creșteau taxele

Cunoscutul politician Cristian Terheș a reacționat împotriva intenției Guvernului Ciolacu de a crește o serie e taxe pentru populație, care ar duce la o creștere a procentului oamenilor săraci.

Cristian Terheș susține că prin această idee, PSD și PNLdistrug și dramul de capital românesc care a mai rămas în România, ce va conduce atât la scăderea economiei, dar și la alungarea din țară a românilor care își vor pierde locurilor de muncă.

Europarlamentarul român a mai scris că doar socialiștii și neomarxiștii au în viziunea lor, soluția de a crește taxele pentru a face rost de bani mai mulți la bugetul de stat.

”Viziunea socialistă/neomarxistă este ca statul să mărească taxele și impozitele, ceea ce – susțin ei – ar conduce la o colectare mai mare pentru buget, surplusul bugetar fiind apoi „redistribuit” de politicieni după principiul comunist „De la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi”. Evident, cum deja ne-am obișnuit, aceste „nevoi” sunt nevoile de partid sau ale oamenilor partidului, istoria dovedind că de „redistribuit” se redistribuie sărăcia, nu bogăția”, susține Cristian Terheș.

Politicianul a dat exemplul că această soluție nu a funcționat în alte țări cu viziuni socialiste, Cuba, Venezuela sau Uniunea Sovietică. Cristian Terheș se întreabă retoric de ce Guvernul Ciolacu crede că va funcționa în România.

Care este soluția?

Potrivit europarlamentarului român, soluția nu este de a crește taxele, ci dimpotrivă, de a le reduce.

În acest fel, oamenii vor avea mai mulți bani la dispoziție și vor putea cumpăra mai multe bunuri de larg consum. De aici va apărea un fenomen de creștere a producției, care va duce la o creștere a numărului de locuri de muncă.

”Viziunea conservatoare/creștin-democrată, de partea cealaltă, spune contrariul:taxele și impozitele trebuie scăzute pentru ca omul să aibă mai mulți bani, pe care apoi îi cheltuie/consumă, stimulând astfel sectoarele sănătoase din economie, iar asta conduce în final la creștere economică, creștere care se finalizează printr-o colectare mai mare de taxe și impozite la buget”, a explicat Cristian Terheș.

La finalul mesajului, europarlamentul român a mai scris că PSD și PNL au căpușat în ultimii ani sectorul bugetar cu propria lor camarilă de partid, care, în bună parte, lucrează la companii de stat ce nu sunt productive și care datorează foarte mulți bani la buget.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *