Europarlamentarul Cristian Terheș PNȚCD continuă lupta pentru libertate în Parlamentul European

Conferință de presă la Parlamentul European în Bruxelles – cât de transparente sunt contractele dintre firmele producătoare de vaccin și Comisia Europeana. Voi ați văzut ce conțin aceste contracte?

Într-o conferință de presă alături de alți cinci europarlamentari, Cristian Terheș a prezentat în fața presei și opiniei publice din lumea întreagă pagini „redactate” din contractele semnate între firmele producătoare de vaccin și Comisia Europeană, așa cum europarlamentarii și publicul au avut acces la ele.

După cum se poate vedea din documentele arătate, pagini întregi din aceste contracte sunt complet sau parțial înnegrite, fiind imposibil de citit ce conțin.

„Cum poți, ca stat, să-ți constrângi proprii cetățeni să se vaccineze cu produse medicale ale unor firme medicale private, produse ce sunt achiziționate în urma unor contracte dintre Comisia Europeană cu respectivele firmele, contracte la care, însă, cetățenii expuși la această presiune infernală să se vaccineze nu au acces complet?”, a spus după conferință Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.

„Nu doar că cetățenii nu au avut acces la aceste contracte, dar nici ca europarlamentari nu am avut acces. Românii TREBUIE să-i întrebe pe senatorii și deputații din Parlamentul României dacă au văzut aceste contracte. Cum poți să votezi impunerea vaccinări oamenilor când nu ai văzut aceste contracte?”, a adăugat Terheș.

Link-ul la conferința integrală, în care sunt pozițiile publice ale tuturor vorbitorilor, precum și răspunsurile la întrebările presei, se află în comentarii.

Cristian Terheș a votat în Parlamentul European împotriva impunerii Certificatului Verde la nivel european, acuzând că acest certificat va încălca drepturi și libertăți fundamentale.

Prezentăm în continuare transcriptul cu cele declarate de Cristian Terheș în conferința de presă:

„Știți, [ca europarlamentari] am fost aleși «de către oameni», asta e ceea ce spune Tratatul, dar nu trebuie să uităm că suntem aleși «pentru oameni».

Trebuie să avem în minte ce e mai bine pentru oameni, deoarece acesta e motivul pentru care ne-au ales aici, în Parlamentul European.

Tuturor acestor lideri ai Parlamentului European le place să se laude pe sine, de fiecare dată când merg într-o conferință de presă, și să spună că aceasta este cea mai democratică instituție a Uniunii Europene.

Întrebarea pentru ei e: E cu adevărat așa?

Le-ați spus acestor oameni în Parlament, când ați ales să-i deposedați de drepturile lor fundamentale, de ce ați făcut-o?

Vedeți, avem toate aceste tratate,despre care vorbea și colegul meu, care prevăd că nici un tratament medical nu poate să-ți fie impus decât dacă decizi asupra lui LIBER și în urma unui CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT.

În mod clar, ceea ce acești [lideri] fac în prezent, să condiționeze accesul în Parlament, de posesia acestui Certificat Verde, violează această libertate a oamenilor de a decide cu ce doresc să fie vaccinați sau testați.

Dar există și celălalt aspect, iar întrebarea pe care o adresez nu doar vouă, în Parlament, ci și fiecărui cetățean european, ca să vă întrebați propriile guverne, este:

Ați fost voi informați cum se cuvine despre ceea ce se întâmplă?

Pentru că am avut multe dezbateri, la începutul acestui an în Parlament, unde am solicitat acces complet/neîngrădit la contractele semnate între aceste companii producătoare de vaccin și Uniunea Europeană.

Și citez dintr-un articol din Euractiv, care spune următoarele… un articol din 22 ianuarie 2021, care spune următoarele:

«Contractul semnat între firma farmaceutică și Comisia Europeanăîn noiembrie 2020 a fost pus la dispoziția europarlamentarilor marți într-o formă redactată după ce firma a fost de acord ca respectivele contracte să poată fi investigate/cercetate.»

Ce s-a spus? CE S-A SPUS?

Așadar se impune un produs medical asupra cetățenilor europeni fără ca ei să știe ce e în aceste contracte? Nu doar că ei nu știu, dar nu știm nici noi, ca europarlamentari, ce e în ele!

După multă presiune în Parlament, astfel cum spune și articolul, aceste contracte ne-au fost puse la dispoziție nouă și publicului.

Doresc să vă arat unele dintre acele pagini și spuneți-mi voi dacă e ok pentru cetățenii europeni să fie expuși la această situație în care nu pot merge la serviciu, nu pot intra într-un magazin, nu pot să-și ducă copiii la școală, nu se pot deplasa liberi dintr-o țară în alta, decât dacă, într-un caz, sunt vaccinați cu unul dintre aceste produse.

Așadar, aici sunt contractele care au fost publicate de către Comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit.

Iar acum am să vă arat paginile…

Acestea sunt paginile… Vedeți?

Ivan: ei numesc asta transparență!

Așadar, acesta [transparența] este principiul fundamental, corect?, al democrației.

Vă întreb, este asta transparență?

Vedeți ceva? Că noi nu vedem!

Banii cetățenilor europeni au fost dați de Ursula von der Leyen acestor companii [farmaceutice].

Ce s-a întâmplat cu acei bani? Unde sunt banii?

De ce nu sunt deschiși față de oameni și complet transparenți astfel încât să știm cu toții ce se întâmplă?

Diferența dintre tiranie și democrație e foarte simplă.

Când guvernul știe totul despre tine, e tiranie. Știu cum este să trăiești într-o tiranie.

Când tu știi totul despre guvern, e democrație.

Aici ne aflăm în acest moment, lăudând această instituție, ca cea mai democratică instituție din Uniunea Europeană, dar nici măcar noi, ca europarlamentari, ca direct aleși de către oameni pentru oameni, nu am putut vedea aceste contracte.

Așa cum am spus săptămâna trecută, suntem aici pentru voi și ne vom lupta pentru voi!

Știu că mulți dintre voi, din toată Europa, o duceți greu în acest moment, la fel cum greu o duc mulți dintre voi, cei care lucrați pentru instituțiile europene.

Așa cum un fost președinte american a spus: «libertatea e doar la o generație distanță de a fi extinsă».

Trăim genul acela de timpuri în prezent și este datoria noastră și chemarea noastră să luptăm pentru libertate!

Vă mulțumesc!”

Biroul de presă al

Europarlamentarului Cristian Terheș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *