Europarlamentarul Cristian Terheș s-a ținut de promisiune și a discutat cu ministrul Energiei problemele minerilor din Valea Jiului

Unul dintre cei mai vocali politicieni români, europarlamentarul sălăjean Cristian Terheș de la PNȚCD a fost printre puținii lideri de partide care s-au interesat cu adevărat de soarta minerilor din Valea Jiului, care aproape de o săptămâna sunt în grevă și stau blocați în subteran pentru că nu și-au primit drepturile salariale.

„Am fost azi, impreuna cu dna. senator Diana Sosoaca, la trei ministere sa pledam pentru ca minerii din Valea Jiului sa-si primeasca drepturile ce li se cuvin: plata salariilor, sporurilor, tichetelor de masa si a altor plati restante pentru munca ce DEJA au facut-o.
Daca ministrul economiei Claudiu Nasui (USR) si ministrul muncii Raluca Turcan (PNL) au refuzat sa asculte cererile romanilor din Lupeni care-si cer drepturile, ministrul energiei Virgil Popescu (PNL) a fost deschis, motiv pentru care am si avut o intalnire foarte constructiva cu dansul.
Nu doar ca ne-a garantat ca situatia platilor restante va fi solutionata, in acest sens fiind semnat un acord la Ministerul Muncii, dar am si discutat cu dansul despre solutii practice pentru a ajuta sectorul termoenergetic romanesc.
La intalnirea cu ministrul energiei Popescu am dus o pancarda pe care am primit-o de la minerii din Lupeni in seara zilei de 21 ianuarie, cu rugamintea sa o duc la Bucuresti si sa o arat ministrului si tarii, lucru pe care l-am facut.
Pe pancarda scrie: „Minerii blocati in subeteran va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat!!!”.
Si noi le multumim pentru determinarea de a se lupta pentru drepturile lor si pentru Romania.
In pozele de mai jos vedeti delegatia care am fost la ministrul energiei pentru a pleda pentru cauza minerilor.
Din pozitia de europarlamentar PNTCD voi sprijini in continuare independenta sectorului energetic romanesc, independenta energetica fiind una dintre garantiile pastrarii suveranitatii nationale”, a transmis eurodeputatul ECR, Cristian Terheș – președinte PNȚCD Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *