Europarlamentarul Daniel Buda: Comisia Europeană propune modificarea Politicii agricole comune

Comisia Europeană propune modificarea Politicii agricole comune prin revizuirea anumitor prevederi legate de condiționalitate și planurile strategice, conform anunțului făcut de Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„După numeroasele solicitări și intervenții din partea mea și a colegilor PPE, Comisia Europeană propune modificarea Politicii agricole comune prin revizuirea anumitor prevederi legate de condiționalitate și planurile strategice. Fermele mici și tradiționale de sub 10 hectare vor fi scutite de controalele privind condiționalitatea și nu vor mai fi penalizate. Din cele 3,5 milioane de ferme din Romania, 90% ocupă o suprafață de până în 5 hectare”, a spus Daniel Buda.

Potrivit acestuia, GAEC 8 se transformă în ecoschemă pentru a recompensa fermierii care voluntar decid să aloce o parte din terenurile lor unor zone neproductive  benefice pentru biodiversitate. Mai multă flexibilitate pentru GAEC 7, agricultorii pot alege între rotația sau diversificarea culturii, iar pentru GAEC 6, Statele Membre vor putea redefini când și sub ce condiții trebuie acoperit solul în perioadele sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *