Sute de haine și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de polițiștii de la SICE

Sâmbătă, 16 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o acțiune în orașul Jibou și localitățile arondate, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională și pentru verificarea respectării de către agenții economici a prevederilor legale ce se impun în domeniul acestora.

Astfel, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat controale la 67 de societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 42.000 de lei și au fost confiscați 1.337 de lei – numerar nefiscalizat.

Din totalul sancțiunilor, 9 au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o sancțiune pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

Într-unul din magazinele controlate, polițiștii sălăjeni au descoperit, expuse spre comercializare, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și dispozitive electronice, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate.

Astfel, au fost indisponibilizate 232 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și dispozitive electronice, în valoare totală de 27.170 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *