Fără vaccinare sau test COVID la evenimente! Curtea de Apel Cluj anulează decizia Guvernului

Curtea de Apel Cluj anulează decizia Guvernului de a condiționa participarea oamenilor la diferite evenimente prin vaccinare sau testare COVID, scrie clujust.ro


Curtea de Apel Cluj a hotărât anularea unei părți a hotărârii de Guvern care se referă la partciparea oamenilor la diferite evenimente doar prin prezentarea dovezii vaccinării sau prin prezentarea unui test negativ COVID. Hotărârea poate fi contestată, potrivit clujust.ro.

Evenimentele la care se face referire în hotărâre sunt: nunțile, botezurile, competițiile spotive, spectacole, festivale, concerte, conferințe.

„Respinge excepțiile lipsei de interes a reclamanţilor şi lipsei de obiect a acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată şi precizată de reclamanţii KMK şi MG. Respinge cererea de intervenţie în favoarea pârâtului Guvernul României de către Ministerul Afacerilor Interne. Anulează în parte HG nr. 531/2021 astfel cum a fost modificată de HG nr. 580/2021 în privinţa următoarelor dispoziţii: Anexa 2 art. 3 ind. 1, iar la Anexa 3 articolul 1 pct. 5,6,7,12,13,18,20,22,27 şi art. 6 punctele 2,4,9 doar în privinţa condiţionării participării de prezentarea dovezilor menţionate la art. 3 ind. 1 al anexei 2. Menţine celelalte dispoziţii ale acestor articole. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare” , se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Citește întreaga știre pe clujust.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *