Festivalul Curtea Artiștilor deschide înscrierile pentru voluntari

100 de tineri sunt așteptați să ajute la organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente culturale din Transilvania care are loc între 7 iulie și 9 septembrie, la Zalău

Festivalul Curtea Artiștilor caută 100 de tineri entuziaști și pasionați de cultură, care să între în echipa de organizare a evenimentului. Aflat la cea de-a 6-a ediție, festivalul Curtea Artiștilor va avea loc între 7 iulie și 9 septembrie și va umple străzile și spațiile culturale din Zalău cu peste 100 de evenimente: concerte, spectacole de teatru, stand-up comedy, evenimente de socializare, vernisaje, spectacole teatrale și multe altele. În anii trecuți, la eveniment au participat invitați de seamă precum actorii: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Pavel Bartoș, Horațiu Mălăele, Florin Piersic Jr și comedianții: Dan Badea, Cătălin Bordea și Nelu Coreea.

Condițiile de participare în programul de voluntariat sunt: vârstă 16-21 de ani, locație: Zalău sau din împrejurimi, program: timp liber după-amiaza, în timpul săptămânii. Înscrierile pentru voluntariat se fac până pe 21 iunie, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUGiVAJ5pgKYCNQIUElpbATCFTCkC2P9k7W1jRf2JvlSr9qg/viewform.

Pentru înscriere, tinerii trebuie să completeze un formular și să atașeze un CV. Urmează apoi etapa interviurilor, care vor avea loc între 22 și 24 iunie, la Curtea Artiștilor (Str. Morii. nr. 1/A, Zalău), între orele 15-19. Doritorii vor putea selecta ziua în care doresc să participe. Pe data de 25 iunie, voluntarii selectați vor primi confirmarea. Cei 100 de voluntari selectați se vor alătura unei echipe deja formate, tot din 100 de voluntari, care au ajutat la organizarea evenimentelor în edițiile trecute.

Zalăul nu oferă tinerilor foarte multe posibilități de petrecere a timpului liber într-un cadru cultural. Noi ne-am dorit să le oferim această șansă, să se bucure de timpul lor altfel. Trebuie să fie deschiși, dornici să se implice în munca de echipă. Sunt bineveniți cu toții, indiferent că sunt persoane dezinvolte care doresc să interacționeze cu artiști importanți și cu spectatorii sau persoane timide care vor să își depășească anumite praguri legate de interacțiunea cu oamenii noi. Îi invit pe cei care doresc să se înscrie pentru a avea parte de o experiență de neuitat.” spune Darius Prodan, fondator asociația ProTeatru

După ce sunt selectați, voluntarii pot alege departamentul, în funcție de interese și abilitățile pe care le dețin. Iată lista de departamente disponibile:

Ticketing & Acces – voluntarii asigură accesul la eveniment, prin scanarea biletelor și oferă, la nevoie, informații suplimentare legate de acces;

Venue & Logistic – pun bazele logistice ale evenimentelor și vor ajuta echipa tehnică şi de producţie;

Promovare și Comunicare – vor ajuta la atragerea participanților prin promovarea evenimentului pe Social Media, distribuirea de flyere și comunicarea cu publicul.

Protocol – vor întâmpina artistul şi se vor asigura că atât el, cât şi cei care îl însoţesc vor avea o şedere cât mai plăcută la festival.

Voluntariatul la festival oferă acces la toate evenimentele organizate și la evenimentele interne din asociație. La sfârșitul ediției, fiecare voluntar va primi un certificat de voluntariat.

De la 7 voluntari în 2018, la 200 în 2023

Evoluția festivalului Curtea Artiștilor se vede și în creșterea numărului de voluntari de care e nevoie pentru organizarea celor peste 100 de evenimente artistice diverse care vor avea loc în Zalău, timp de două luni, între 7 iulie și 9 septembrie. Dacă la prima ediție a fost nevoie de 7 tineri voluntari, acum numărul a ajuns la 200. În total, 400 de voluntari au ajutat la organizare, între 2018 și 2022.

Despre Curtea Artiștilor

 Festivalul Curtea Artiștilor este organizat de asociația ProTeatru care este activă încă din 2018. Festivalul a ajuns la a 6-a ediție și își propune organizarea a peste 100 de evenimente în perioada 7 iulie – 9 septembrie: concerte, spectacole de teatru, stand-up comedy, evenimente de socializare, vernisaje, spectacole teatrale și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *