Festivalul internaţional „Primăvara Poeziei” a ajuns la a 22-a ediție

Poeţi şi artişti din România, Ungaria, Italia, Scoţia (Marea Britanie), Coreea de Sud, Cipru, Croaţia, Cuba şi Austria vor fi prezenţi, în perioada 20-26 aprilie, la Zalău şi Cluj-Napoca, la a 22-a ediţie a Festivalului internaţional „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry”, eveniment organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJS).

Potrivit programului făcut public de organizatori, deschiderea festivalului va avea loc luni, în Sala Porolissum de la CCJAS, de la ora 12,00, cu vernisajul unei expoziţii semnate de artista Adorjan Ilona, alături de prezentarea a două antologii realizate special pentru eveniment: „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry 2024” (apărută la Editura „Ab Art”) şi „17 poeţi sălăjeni/ 17 szilágysági költő” (apărută sub egida Asociaţiei Scriitorilor din Judeţul Sălaj la Editura „Caiete Silvane”).

Anterior, sâmbătă, 20 aprilie 2024, în aceeaşi locaţie se va desfăşura concursul judeţean de recitare în limba română.

Prima parte a zilei de marţi, 23 aprilie 2024, va fi dedicată desanturilor scriitoriceşti în licee din Zalău, iar după-amiaza în Sala Porolissum de la CCAJS va avea un spectacol de poezii puse pe muzică susţinut de formaţia l’Adyk de la Colegiul Naţional „Silvania”.

Miercuri, 24 aprilie 2024, poeţii invitaţi vor fi prezenţi la sediul filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România unde vor susţine şi un recital de poezie.

Joi, 25 aprilie, în Sala Porolissum de la CCAJS va avea loc un spectacol de poezie susţinut de actorul, cântăreţul şi poetul Laczkó Vass Róbert şi pianistul Szép András în cinstea poetului Radnóti Miklós.

Vineri, 26 aprilie, în Sala Porolissum de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj vor avea loc lecturi publice, prezentări de carte şi publicaţii şi un spectacolul al Grupului de dans contemporan al Teatrului Naţional „Csokonai” din Debrecen (Ungaria).

Pe perioada festivalului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău şi al companiei de transport local se va derula din nou proiectul „Autobuzul poeziei”, proiect ce presupune difuzarea, în format audio, pe autobuzele de transport local, de poezii citite în limba maternă de poeţii invitaţi şi nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *