Florian Neaga, deputat PSD: „Anchetă parlamentară privind creșterea preţurilor la gaze naturale şi energiei electrice”

„Pas important pentru o anchetă parlamentară – cum plătesc românii cu veniturile plafonate de Cîțu prețuri cum nu au nici germanii la gaze și la electricitate! Urgența unor măsuri de protecție a consumatorilor vulnerabili”, transmite deputatul PSD, dr. Florian Neaga. 
Plenul reunit al Parlamentului se va pronunța pentru constituirea unei comisii de anchetă privind creșterea îngrijorător de mare a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice. PSD a reușit ieri, în cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, să obțină introducerea pe ordinea de zi aprobarea înființării acestei comisii parlamentare.
Demersul este menit să facă lumină asupra cauzelor care au dus la creșterile de preț ce vor împovăra peste limită cetățenii și sunt un șoc cu grave repercusiuni pentru categoriile vulnerabile. Sunt vizați, pentru audieri în comisie, ministrul Energiei și reprezentanții Consiliului Concurenţei, ai ANRE şi ai Protecţiei Consumatorului. Trebuie să dea socoteală pentru faptul că românii au ajuns să plătească pentru energie mai mult decât germanii, francezii sau austriecii, sau cu peste 20 la sută mai mult decât plătesc polonezii.*
După o lungă perioadă în care reclama la liberalizarea prețurilor la energie anunța reduceri consistente la facturi, românii s-au trezit că trebuie să plătească acum aproape dublu. Este nevoie de soluții care să pună la adăpost populația de această spoliere, în special consumatorii vulnerabili trebuie ocrotiți. E nevoie ca legea consumatorului vulnerabil să fie adoptată rapid în Parlament și să intre în vigoare imediat. Iar prețurile trebuie oprite din ascensiunea lor evident nefirească.
„Cu salariile, pensiile și alocațiile pentru copii înghețate de guvernul Cîțu, românii s-au confruntat deja cu scumpiri care le-au făcut praf puterea de cumpărare. Lucrurile sunt evidente dacă ne uităm la alimente și la benzină. Iar scumpirea uriașă la energie nu înseamnă doar că românii vor plăti mai mult pentru gaz și electricitate. Din scumpirea energiei derivă scumpiri proporționale în toată piața. Și totul se întâmplă la începutul sezonului rece!”, mai spune deputatul Florian Neaga. 
*În solicitarea de constituire a comisiei de anchetă prezentată de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, se regăsesc prețurile în euro pe megawatt din mai multe țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *