Florica bătută cu un mop de un șofer de microbuz, condamnată definitiv pentru că a tulburat liniștea publică

Femeia de etnie romă cu un prunc mic în brațe care a fost bătută cu coada de la mop de un șofer de microbuz în Autogara Zalău, a fost condamnată penal, definitiv, pentru că a tulburat liniștea publică.

Potrivit sentinței definitive pronunțate marți de Curtea de Apel Cluj, Florica Moldovan va trebui să plătească o amendă penală de 1.200 de lei, în caz contrar ajungând la închisoare. Șoferul care a bătut-o cu coada de la mop a primit o pedeapsă cu suspendare, potrivit libertatea.ro.

Florica Moldovan a fost pusă sub acuzare și judecată pentru tulburarea liniștii publice, după ce procurorii și mai apoi judecătorii au considerat că ea este cea care a provocat scandalul și că a reacționat disproporționat, „stârnind indignarea publică”. Cazul s-a petrecut în aprilie 2019 în autogara din Zalău.

Curtea de Apel Cluj a menținut condamnările decise de Judecătoria Zalău. Femeia a fost obligată la plata unei amenzi penale de 1.200 de lei, în timp ce șoferul Marius Filip – un fost polițist pensionar – a primit o pedeapsă de 1 an și 10 luni cu suspendare.

Înregistrarea cu momentele violente a stârnit numeroase reacții în spațiul public în aprilie 2019. Victima, o tânără de etnie romă de 25 de ani, mamă a cinci copii, venise cu doi dintre aceștia la spital.

Medicul le-a dat un tratament, apoi a trimis-o cu ei acasă. Cu sacoșa de medicamente în mână, cu unul dintre copii în brațe și cu lângă ea, Florica a mers în autogară pentru a lua un microbuz spre casă.

Când a încercat să urce în mijlocul de transport, șoferul firmei Tur Cento Trans nu a vrut să o primească. Tânăra l-a înjurat și l-a blestemat, iar bărbatul a coborât și a lovit-o de mai multe ori cu coada de la mop, fără ca vreunul dintre călători să intervină. Unul dintre ei a filmat scenele violente.

One thought on “Florica bătută cu un mop de un șofer de microbuz, condamnată definitiv pentru că a tulburat liniștea publică

  1. Dacă femeia a conturbat liniștea publică a fost provocat de șofer ar trebui să aibă Și acel șofer pedeapsa care a primit și femeia chiar și cu mai mult pedeapsă pentru că avea și un copil Ținând în mână această femeie iar șoferul ce a primit e foarte puțin la ceea ce ar trebui să primească aceasta este părerea mea Dar ce să facem discriminarea E mare în România Dar eu dacă aș fi bărbatul acestei femei aș proceda ochi pentru ochi dinte pentru dinte din cauza discriminării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *