Florin Cîțu PNL: Cioloș „pune sub o umbră autoritatea președintelui PNL”

Președintele PNL Florin Cîțu spune că decizia privind o majoritate va fi luată de conducerea partidului și că, în orice situație, UDMR va face parte din viitorul guvern. El l-a criticat pe Dacian Cioloş, președintele USR, pentru că a spus că ar fi „o glumă” propunerea ca Florin Cîțu să fie din nou premier.

Decizia despre viitorul guvern se va lua în PNL, nu va fi hotărârea președintelui PNL, spune Florin Cîțu, șeful partidului, după discuțiile avute cu conducerile USR și PSD.

Mergem în Partidul Național Liberal cu concluzia celor două discuții, iar decizia o va lua Partidul Național Liberal, nu președintele PNL. Este o altă schimbare pe care am făcut-o după congresul din 25 septembrie, deciziilsvor lua în partid, nu lva lua un singur om”, a spus el.

Declarațiillui Cîțu vin în condițiilîn carpreședintelPSD,Marcel Ciolacu, a dat de înțeles că celdouă formațiuni s-ar fi înțelepentru formarea unui viitor guvern PSD-PNL-UDMR. Prezent la un eveniment dedicat IMM-urilor din România, preşedintele PSD a spus că acesta este drumul cel mai bun pe care cele două partide ar trebui să-l urmeze în acest moment pentru a depăşi criza politică.

Cîțu a spus că aseară a avut loc o primă întâlnirîntrreprezentanții celor două partidși că a fost o discuți„bună”.

Acum, nu putem pestnoaptsă spunem că totul estroz întrPNL și PSD, dar ceea cputem să spuneestcă suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a facun Guvern, nuităm la cea mai bună soluțipentru PNL și pentru România. Trebuisă găsim o formulă prin carsă guvernăm România în următoarea perioadă. Dar, repet, decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a spus Cîțu.

Întrebat în legătură cu posibilitatea premierilor prin rotație, Cîțu a spus: „Da, estpmasă această variantă. Trebuisă mergem fiecarîn partidul lui ca să vedem dacă această variantă estacceptată dpartid.

Mandatul pcarl-am avut eestda negocia atât cu PSD, cât și cu USR. Luăm concluziilși mergem cătrpartid”, a spus Cîțu.

El s-a declarat însă nemulțumit do declarația lui Dacian Cioloș, președintelUSR, cara spus că est„o glumă” ideea ca Florin Cîțu să fie din nou premier, în condițiilîn caracest lucru a fost unul din motivelruperii coaliției.

Cîțu a spus că declarația lui Cioloș „punsub o umbră autoritatea președintelui PNL. complicat să negociezi cu cineva carspuncă atunci când vorbești dpreședintelPNL ar fi o glumă să fipremier. Dar menținem dialogul”.

Pdaltă parte, și Ciolacu a dat de înțeles că nu-l vrea premier pCîțu.

Acesta a spus că Florin Cîțu „ a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este foarte important.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *