Fost comandant IPJ Sălaj, Gabriel Terheș – șeful mascaților, s-a pensionat la doar 48 de ani

Unul dintre „greii” din Poliția Sălăjeană a fost tras pe linie moartă. Terheș Gabriel s-a pensionat în 25 septembrie la doar 48 de ani. Terheș a fost inspector șef împuternicit timp de 1 an de zile numit de Guvernul Dăncilă. În locul lăsat liber la Serviciul de Acțiuni Speciale (mascați) a fost împuternicit comisarul șef depoliție  Ardelean Teodor – polițist de carieră, fost șef la Secția 6 Poliție Crasna, unul dintre cei mai valoroși comisari șefi din Poliția Sălăjeană. 


Terheş s-a aflat la comanda IPJ Sălaj, timp de un an de zile prin două împuterniciri date prin ordin al ministrului MAI – Carmen Dan, începând cu data de 17 iunie. Astfel, ziua de 16 decembrie a fost ultima zi pentru Terheş la şefia IPJ Sălaj.

Ministrul Marcel Vela nu a mai putut să-i prelungească împuternicirea pentru că legea spune clar că funcţia de inspector şef poate fi ocupată prin împuternicire maxim 1 an (două mandate a câte 6 luni).

Ruşinea de la concursurile picate la Bucureşti

După pensionarea comandatului Ovidiu Dosa, cei doi pretendenţi să conducă IPJ Sălaj s-au făcut de ruşine la cele două concursuri organizate la Bucureşti. Terheș Gabriel și Aurel Ştirb, s-au făcut de rușine pentru că nu au obţinut nota minimă 7 la cele două concursuri susținute la București.

Comisar Gabriel Terheş – inginer de profesie, cu Dreptul absolvit la Goldiş

Gabriel Terheş la 47 de ani a fost numit inspector şef al IPJ din poziţia de şef al Serviciului Acţiuni Speciale (mascaţi), funcţie ocupată prin concurs.

În perioada 3 octombrie 2017 – 14 noiembrie 2018, adică mai mult de un an, a fost împuternicit şef al Poliţiei Municipiului Zalău.

După ce i-a expirat interimatul de un an la Poliţia Municipală Zalău, Terheş a fost desemnat să coordoneze şefia Poliţiei Municipale Zalău, până în 14 noiembrie. Este este inginer de profesie, a terminat Universitatea Politehnică la Cluj şi a absolvit Dreptul la Universitatea “Vasile Goldiş”.

Declaraţia de avere a lui Terheş

Terheş a completat ultima declaraţie de avere la data de 14 iunie 2018, potrivit site-ului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Terheş are 4 terenuri, 3 intravilane şi unul alte categorii. La clădiri declară că are două case de locuit una de 300 mp şi una de 200 mp. La bunuri mobile declară că nu are maşină, deşi este văzut permanent în oraş la volanului unui SUV Mercedes ML, despre care spune că e înmatriculat pe numele mamei sale. Terheş nu are bijuterii, metale preţioase sau obiecte de artă care depăşesc 5.000 euro.

Pe perioada în care a condus IPJ Sălaj, Terheş a fost și membru ATOP de unde mai primea o indemnizaţie de 1.500 lei pe o şedinţă în plus pe lângă salar. În anul 2017, Gabriel Terheş a încasat din salarii de la IPJ Sălaj suma de 75.341 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *