REPORTAJ: Comuna Lozna se dezvoltă într-un ritm accelerat sub conducerea primarului Alin Pocol

Încă din prima zi de la preluarea mandatului de primar, Alin Pocol împreună cu echipa din Primărie și-au propus să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă comunitatea din Lozna. În cei patru ani care au trecut s-au realizat lucrări importante în Lozna, în fiecare sat aparținător. Alin Pocol a câștigat al doilea mandat de primar cu un scor de peste 85% din voturile valabil exprimate. 

 În acest sens, vă prezentăm principalele realizări, după cum urmează:

 
 1. – Regularizarea văilor Lozna – Preluci pe Valea Leșului
 2. – Pod rutier peste vale, sat Valea Loznei
 3. – Reabilitare, modernizare Cămin Cultural, sat Valea Loznei
 4. – Achiziție tractor cu toate dotările: încărcător frontal, lamă pentru zăpadă, sălăriță, remorcă
 5. – Achiziție buldoexcavator cu toate dotările prin fonduri europene GAL
 6. – Reabilitare interior sediu Primărie Lozna, mobilier, echipamente IT și grup sanitar
 7. – Reabilitare și modernizare Cămin Cultural Lozna
 8. – Sistem de supraveghere video în comună
 9. – Organizarea ediției a 4-a a Zilelor Comunei Lozna
 10. – Reabilitare interior, exterior, acoperiș la Școala Cormeniș
 11. – După 15 ani a fost adus primul medic de familie în satul Lozna
 12. – Reabilitare dispensar medical
„Vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor din comuna Lozna pentru încrederea acordată și mă voi implica în continuare pentru dezvoltarea comunei noastre. Suntem atenți la nevoile cetățenilor și lucrăm intens pentru a reușii să atragem fonduri din toate sursele posibile, fie fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Urmărim ca prin fiecare proiect să creștem calitatea vieții în comuna Lozna”, a transmis primarul Alin Pocol.

După alegerile locale din 27 septembrie primarul Alin Pocol a câștigat al doilea mandat la Primăria Comunei Lozna cu un scor zdrobitor împotriva PSD. PNL a adunat peste 500 de voturi în timp ce PSD-ul nu a reușit să obțină nici măcar 100.

Primăria Comunei Lozna vă prezintă în continuare principalele proiecte de investiții care se află în stadiul de documentație și urmează să fie implementate în viitor. În acest sens, echipa din Primăria Lozna a întocmit mai multe proiecte de investiții, după cum urmează:

 
 1.  Continuare asfaltare și modernizare 7 kilometri străzi, ulițe în comuna Lozna, sursa de finanțare CNI – valoare lucrări 8,5 milioane lei
 2.  Aducțiune gaze naturale în toată comuna, proiect aflat în proces de avizare Transgaz, sursa de finanțare fonduri europene
 3.  Reabilitare și modernizare interior și exterior Școala Gimnazială nr. 1 Lozna
 4.  Iluminat public modern cu becuri LED, valoare lucrări 585.000 lei (peste 700 de becuri LED, care vor fi montate pe fiecare stâlp din comună).
 5. Construire, amenajare și dotare dispensar medical – sursa finanțare CNI
„Sunt bucuros că am reușit să promovez proiecte noi cum ar fi continuarea lucrărilor de asfaltare pentru încă 7 kilometri sau construirea unui dispensar medical nou. În perioada imediat următoare ne concentrăm să finalizăm proiectele aflate în derulare, dar suntem atenți la fiecare oportunitate pentru a obține finanțare pentru proiecte noi de care comuna are nevoie pentru o dezvoltare durabilă”, a transmis primarul Alin Pocol.

Comuna Lozna, condusă de primarul liberal Alin Pocol a câștigat trei proiecte pe PNDL 2, dintre care două sunt exclusiv pentru modernizarea și asfaltarea infrastructurii rutiere din comună. Primul proiect tratează modernizarea și asfaltarea drumului comunal DC 30 – Lozna – Valea Loznei pe o lungime de 9,5 kilometri, dar și strada de acces pod spre Cormeniș. Lucrările de asfaltare au fost finalizate în proporție de 100%, urmând ca, constructorul să continue cu lucrările la acostamente și șanțuri betonate.

Al doilea proiect privește modernizarea și asfaltarea străzilor din satele Lozna și Preluci, în lungime totală de 7 kilometri. Lucrările în cadrul acestui proiect sunt executate în proporție de 70%.

„Aceste lucrări vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020. Sunt proiecte mari care rezolvă problemele comunității în ceea ce privește infrastructura rutieră. Vreau să amintesc faptul că am câștigat un nou proiect la CNI pentru asfaltare a încă 7 kilometri de străzi din comună, astfel că la finalul acestor proiecte comuna Lozna va fi asfaltată în proporție de 100%”, a transmis primarul Alin Pocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *