FOTO. Asistații social, scoși la muncă de primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș

Primăria Comunei Surduc a scos asistații social la muncă. Aceștia vor fi implicați în activități de decolmatare șanțuri, adunat gunoaie, tăiat lemne pentru școli, curățenie, măturat pe domeniul public, inclusiv deszăpezirea trotuarelor când situația o impune.

Zilele trecute am trecut prin comuna Surduc, iar la intrarea în localitatea Surduc pe partea dreaptă mai mulți muncitori lucrau de zor la desfundat șanțurile care colectează apa pluvială. Nu vezi des asemenea imagini, deoarece de multe ori asistații sociali fie nu resepctă programul de lucru, fie sunt scutiți prin lege să muncească în folosul comunității.

În comuna Surduc sunt 22 de persoane asistate social, din care un număr de 14 prestează efectiv muncă în folosul comunității, iar restul de 8 beneficiari sunt scutiți de la muncă (fie sunt bătrâni, mame cu copii mici, etc.).

Cert este că săptămâna trecută toți cei 14 beneficiari ai ajutorului social au fost scoși la muncă de primarul Alin Băbănaș.

Asistații sociali vor fi în continuare implicați în diferite munci, inclusiv în campaniile de ecologizare derulate de autoritățile locale, spune edilul comunei.

“Toți cei care primesc ajutoare sociale vor trebui să muncească pentru acești bani, astfel că permanent există ceva de făcut pe raza comunei, fie că vorbim de curățenie, desfundat șanțuri sau adunat gunoaie în saci menajeri”, a spus primarul Alin Băbănaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *