FOTO| Ministrul Lucian Bode: „Misiune îndeplinită cu succes în Franța de către pompierii români!”

Acţiunea pe care 77 de pompieri români au desfăşurat-o timp de o săptămână în Franţa s-a încheiat, a anunţat, în această seară ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Conform sursei citate, salvatorii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite, misiunile modulului RO-GFFF-V constând în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

„Misiunea de sprijin pe care România a oferit-o autorităţilor franceze în lupta cu incendiile de vegetație s-a încheiat cu bine. Cei 77 de pompieri români, care au fost în prima linie în lupta cu incendiile puternice din Franța, sunt în drum spre casă.
Imaginile cu salvatorii noștri în acțiune promovate în toate mediile on-line, în presa franceză și europeană, sunt grăitoare pentru profesionalismul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat din nou dovadă.
Solidaritatea este cel mai puternic sentiment și asta îi unește pe salvatorii de pretutindeni în misiunile lor, de multe ori extrem de dificile. Solidaritatea europeană manifestată prin Mecanismul de Protecție Civilă este puternică și și-a dovedit din nou valoarea!
Și de această dată, pompierii români au fost la înălțime, iar prestația lor a fost apreciată nu doar de autoritățile franceze, dar mai ales de națiunea franceză care le este recunoscătoare pentru protecția oferită.
Mă alătur celor care le-au strâns mâinile salvatorilor români în semn de mulțumire și îmi exprim recunoștința și admirația pentru toate eforturile și sacrificiile făcute în efortul de salvare de vieți și de protejare a comunităților afectate de incendiile devastatoare.
Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat. Sunteți adevărați profesioniști, așa cum au scris și jurnaliștii francezi.
Ați demonstrat, încă o dată, că România are un nivel ridicat de expertiză în gestionarea situațiilor de urgență, iar mesajele de mulțumire, din partea locuitorilor din zonele în care ați intervenit, stau drept mărturie.
“Curaj și Devotament” este deviza voastră, un crez de la care nu v-ați abătut nicio secundă și pentru care meritați felicitările noastre, ale tuturor românilor, dar și aprecierea cetățenilor francezi pentru care, în multe situații, ați reprezentat speranța lor de salvare.
Cinste vouă, celor care v-ați dedicat viața acestei nobile meserii!
Ați fost și rămâneți speranța oamenilor în cele mai dificile clipe ale vieții.
Sunteți eroii noștri!
Mult succes în misiunile viitoare!”, a transmis ministrul de Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *