FOTO| Ministrul turc de interne Soylu s-a întâlnit cu omologul român, Lucian Bode

Soylu şi-a întâmpinat oaspetele şi a declarat că Turcia şi România au legături istorice, culturale şi militare şi a adăugat că în România există aproximativ 70.000 de etnici şi oameni de afaceri turco-tătari.

Ministrul turc de interne Soylu s-a întâlnit cu omologul român, Lucian Bode

Soylu a afirmat că cele două state îşi acordă sprijin în toate domeniile şi a spus că „Ne apropiem de împlinirea a 145 de ani de relaţii diplomatice”.

Amintind că cele două ţări sunt alături în cadrul mai multor platforme internaţionale şi regionale, ministrul Soylu a precizat că „România este în fruntea ţărilor care nu ne-au lăsat singuri în călătoria noastră către Uniunea Europeană. Suntem bucuroşi totodată că în scurt timp ne vom atinge obiectivul de a avea schimburi comerciale în valoare de 10 miliarde de dolari anual. Sperăm să ajungem şi la 15 miliarde de dolari, datorită prieteniei şi cooperării”.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a subliniat că prietenia sinceră şi colaborarea dintre cele două ţări în domenii precum combaterea terorismului, criminalitate transfrontalieră, migraţie, lupta împotriva traficului de droguri reprezintă un exemplu pentru celelalte state.

„La 100 de ani de la înfiinţarea Republicii Turcia vom fi alături de dumneavoastră”

Ministrul român de interne, Lucian Bode, a declarat că vizita are loc într-un moment important pentru România precizând că „Astăzi serbăm 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prin unire, am făcut primul pas către înfiinţarea statului naţional România. Fără îndoială, vom fi alături de dumneavoastră pe 29 octombrie, la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Republicii Turcia”.

Bode a declarat că agenda întâlnirii a fost foarte bogată în subiecte şi complexă: „Temele abordate au inclus migraţia ilegală, protecţia frontierelor, colaborarea poliţienească şi intervenţiile în situaţii de urgenţă. Vorbim şi despre războiul absurd pe care Federaţia Rusă l-a declanşat în Ucraina. Aşa cum s-a declarat anterior, vorbim ca între prieteni adevăraţi iar astfel de colaborări vor spori binele în jurul nostru şi vor diminua răul”, potrivit Rador.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *