FOTO| Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu: „Respect și recunoștință veteranilor de război”

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat astăzi, la manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război, organizate în incinta cazărmii Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” din Zalău.
📌 „29 aprilie 2022 este o zi cu mare reverberație istorică, cu sentimente profunde de respect și recunoștință față de veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial și nu numai. Este și clipă de pioșenie pentru cei căzuți pe altarul patriei, precum și de rugăciune către Dumnezeu, de a-i oblădui de-a pururea și de a-i așeza în panteonul neamului românesc din ceruri. Lupta veteranilor și a celor căzuți pe câmpul de luptă reprezintă o punte eternă către viața prezentă și viitoare a României. Noi, românii, nu am atacat pe nimeni niciodată, nu am lovit niciodată pe la spate și nu ne-am dezlănțuit niciodată cuvântul sau fapta împotriva nimănui fără măsură, ci am luptat pentru gloria și mărimea țării noastre. Cei rămași suntem datori să facem de așa fel încât nicio furtună, nicio invazie, niciun cutremur, nicio ocupație și nicio lovitură – oricât de dureroasă, de nimicitoare ar fi – să nu ne clintească vreodată din tărâmul făgăduit de bunul Dumnezeu. Nimeni și nimic nu ne va putea smulge din neam!”, a spus Dinu Iancu-Sălăjanu.
📜 În același context, președintele Consiliului Județean Sălaj a oferit o diplomă Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Sălaj „pentru sfânta credință și acțiune a veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, de a pune mai presus viitorul României decât propria viață în ultima conflagrație mondială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *