Garda de Mediu Sălaj va fi dotată cu echipamente moderne de control și monitorizare

Garda Naţională de Mediu recepţionează 16 drone achizitionate prin programul PNRR. Această reușită marchează un moment istoric pentru Garda Naţională de Mediu, istoric şi firesc deopotrivă, anume dotarea celei mai importante instituţii de inspecţie şi control din domeniul protecţiei mediului cu tehnologie pe măsura atribuțiilor. Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acţiunile comisarilor să fie prompte, asigurând totodată şi un grad ridicat de prevenţie.
🔴 Aceste echipamente de ultimă generație vor fi achiziționate în cadrul unui proiect PNRR cu finanțare din fonduri UE, pe care Garda Națională de Mediu îl are în derulare, începând din 21.03.2024.
Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori şi echipamente specifice activității de inspecție și control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafeţelor şi volumelor), vor furniza informații în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului și vor deveni un instrument esențial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu.
🔴 Zilele acestea, la Brașov, se desfășoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate județene ale Gărzii Naționale de Mediu care vor fi dotate cu aceste echipamente. Este vorba despre comisariatele Alba, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Constanța, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș și Comisariatul General, care deservește şi zona București-Ilfov.
🔴Conform programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acţiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire și înmatriculare a dronelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *