Se lucrează la capacitate maximă la rețeaua de canalizare în Meseșenii de Jos

S-au realizat deja primii kilometri de rețea de canalizare în comuna Meseșenii de Jos. În cursul zilei de azi, 28 mai, primarul Bercean Alexandru Bogdan a făcut o vizită la cele două șantiere unde se lucrează la introducerea rețelei de canalizare.

Lucrările au început în urmă cu 2 săptămâni, iar în prezent se lucrează pe transonul dintre Meseșenii de Jos și Meseșenii de Sus, la magistrala care va lega cele două localități. A fost executate lucrări pe o lungime de 300 m și continuă într-un ritm accelerat.

O altă echipă lucrează la magistrala de canalizare pentru refulare care leagă comuna Meseșenii de comuna Crasna, până la stația de epurare de la Crasna. A fost executat deja o lungime de 1,1 kilometri.

La începutul lunii aprilie, primarul Bercean Alexandru a emis ordinul de începere pentru execuția lucrărilor cuprinse în proiectul de înființare rețea de canalizare menajeră și stații de epurare în localitatea Meseșenii de Jos, proiect finanțat prin PNI Anghel Saligny în valoare de peste 20 de milioane lei (4 milioane euro).

În cadrul proiectului se va consturi o rețea de în lungime de 17 kilometri, astfel că toate gospodăriile din localitatea Meseșenii de Jos vor fi racordate la noua rețea de canalizare.

Firma care a câștigat licitația și care va executa lucrările este SC Aqua Serv SRL.

Primarul Bercean Alexandru are proiect și pentru introducerea rețelei de canalizare în satul Aghireș

Primăria Meseșenii de Jos a câștigat finanțare și pentru introducerea rețelei de canalizare pentru localitatea Meseșenii de Sus, iar pentru localitatea Aghireș administrația locală va depune o cerere de finanțare la Agenția Fondului de Mediu București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *