Guvernul Ciolacu prelungește CARDURILE de energie

Guvernul Ciolacu prelungește valabilitatea cardurilor de energie pentru sprijinirea cetățenilor cu încă două luni. Fără această nouă măsură, aproape jumătate dintre beneficiari ar fi rămas cu fonduri neutilizate pe aceste carduri.

Această decizie vine ca răspuns la numeroasele solicitări primite din partea cetățenilor, care au evidențiat dificultatea de a folosi fondurile alocate pentru a plăti facturile de energie din timpul iernii, având în vedere că acestea sunt emise abia în luna aprilie.

„Am prelungit valabilitatea cardurilor de energie până la 31 mai 2024 pentru a se putea plăti facturile care ajung cu întârziere aferente lunii februarie și lunii martie. Practic tot pentru aceeași perioadă de eligibilitate, tot până la facturile aferente lunii martie”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

Atât premierul Marcel Ciolacu cât și ministrul PSD al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, au luat în considerare această problemă, iar singura soluție a fost prelungirea valabilității cardurilor.Aceste carduri sunt finanțate din fonduri europene.

„Am avut discuții o discuție și cu beneficiarii și cu furnizorii. (…) Banii rămâneau pe card, neconsumați și atunci am prelungit perioada. Până la 31 mai aceste carduri pot fi folosite”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *