Guvernul va prelungi starea de alertă cu 30 de zile

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în deschiderea ședinței de Guvern, că Executivul analizează proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă.

“Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie practic infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou.

Al doilea subiect este legat de partea de decizii privind carantinarea unor localități, deși avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivivare, totuși din discuțiile și analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate și de asemenea avem o situție pe care va trebui să o discutăm legată de creșterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ulterior secretarul de stat Raed Arafat șeful DSU, a transmis într-o conferință de presă că va fi prelungită starea de alertă cu 30 de zile, însă nu vor fi adoptate restricții noi.

Arafat a spus că va exista o singură modificare, respectiv un ordin comun de miniștri prin care va fi reglementat transportul pe cablu în zonele montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.