Împărțirea banilor către comunele din Sălaj, o nouă dispută între consilierii județeni PNL și PSD

În ședința Consiliului Județean Sălaj de azi, 13.12.2021, grupul consilierilor județeni PSD a considerat oportună rectificarea bugetului propriu al județului care permite realizarea unor investiții și funcționarea instituțiilor aflate în subordinea instituției.
🔵Repartizarea în mod egal fiecărei unități administrativ-teritoriale a unor sume provenite din încasări suplimentare aferente cotei de 6% din impozitul pe venit, oricât de mici ar fi ele, fără să se facă o analiză de nevoi și fără să se ia în considerare rectificările bugetare anterioare (a se vedea hot. nr.78 din 30 iunie 2021), a reprezentat o problemă ridicată de noi, atât în Comisia buget-finanțe și patrimoniu, cât și în plen.
🟡Astfel, am adus un amendament de bun simț:
scoaterea din Anexa 1 a unităților administrativ-teritoriale cărora li s-au repartizat în iunie 2021 sume foarte mari de bani (menționăm că, atunci, pentru Zalău și Jibou nu s-a alocat nimic) și direcționarea sumei respective către celelalte unități administrativ-teritoriale.
🔴Atât în comisia buget-finanțe, cât și în plen acest amendament a fost RESPINS! Întrucât rectificarea bugetară a fost structurată într-un singur document, varianta rămasă a fost ABȚINERE pentru întregul proiect de hotărâre.

Comunicat de presă emis de Grupul de consilieri județeni PSD Sălaj

One thought on “Împărțirea banilor către comunele din Sălaj, o nouă dispută între consilierii județeni PNL și PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *