În prag de alegeri se încinge lupta politică pentru conducerea Primăriei Orașului Șimleu Silvaniei

După ce primarul liberal Septimiu Țurcaș, cel care a condus orașul Șimleu timp de 4 mandate, respectiv 16 ani, a fost destituit din funcție din cauza unei condamnări primite de instanță pentru fapte de corupție, partidele politice au făcut mutări tactice cu scopul de a câștiga alegerile care urmează să fie organizate.

Septimiu Țurcaș a câștigat al cincilea mandat de primar cu un scor zdrobitor, fiind un candidat independent, dar susținut de PNL Sălaj. Condamnarea la o pedeapsă cu suspendare a venit la scurt timp după ce a preluat noul mandat, astfel că a fost destituit din funcție.

Viceprimarul Ioan Lazăr a preluat atribuțiile de primar și conduce în acest moment Primăria Șimleu Silvaniei până la organizarea de noi alegeri.

AEP a propus Ministerului Afacerilor Interne cu calendar pentru organizarea alegerilor pentru data de 16 mai, dar Guvernul nu a luat nicio decizie, fapt pentru care alegerile vor fi organizate cel mai probabil în la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie.

În PNL Șimleu au fost câteva demisii importante primul care a părăsit echipa liberală a fost Mihai Oprea, un prosper om de afaceri fost consilier local timp de mai multe mandate. Mihai Oprea nu a stat departe de politică și s-a înscris în PLUS Șimleu și își dorește să candideze pentru funcția de primar în Șimleu.

O altă plecare din PNL Șimleu este Romeo Sabou – fost consilier local, informația venind la noi pe surse. Romeo Sabou ar fi vrut să candideze din partea PNL pentru funcția de primar, dar se pare că nu a primit sprijinul partidului și în aceste condiții ar fi părăsit și el barca liberalilor.

Totuși, PNL Șimleu urmează să scoată pe piață candidatul pentru funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei. Sursele noastre susțin că acest candidat va fi Mihai Lazăr – băiatul actualului primar interimar Ioan Lazăr. Mihai Lazăr are 27 de ani și este de profesie avocat. Tânărul Mihai Lazăr este în acest moment cel mai bine cotat candidat la funcția de primar al Șimleului, în condițiile în care nu se cunoaște nicio informație despre candidatul pe care PSD îl pregătește.

De partea cealaltă, PSD a demarat un amplu sondaj și caută cel mai bun profil de candidat, astfel că la alegerile pentru funcția de primar să iasă cu cea mai potrivită persoană. Fostul candidat al social-democraților Cristian Opriș are prima șansă să candideze din nou, ținând cont și de faptul că a fost principalul contracandidat al lui Septimiu Țurcaș. 

USR a avut un candidat la alegerile locale din septembrie 2020, pe juristul Bob Virgil, care ar putea fi din nou propunerea partidului pentru o nouă candidatură, dar având în vedere că USR-PLUS formează acum o alianță, decizia finală urmează să fie luată în forurile din partid.

 

 


Cert este că la Șimleu Silvaniei vor fi organizate alegeri mai devreme sau mai târziu, iar liberalii încă stau bine în sondaje, dat fiind faptul că fotul primar Țurcaș a câștigat alegerile locale cu un scor zdrobitor, chiar dacă suferise o primă condamnare pe fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *