În Sălaj trăiesc aproximativ 600 de cetățeni din alte țări ale Uniunii Europene (UE)

Conform datelor Biroului pentru Imigrări, în Sălaj, sunt înregistrați 610 cetăţeni din alte ţări ale UE, dintre care 458 cu rezidenţă temporară şi 152 cu rezidenţă permanentă.
Principalele ţări de provenienţă sunt Italia, cu 256 cetăţeni, Ungaria cu 94 cetăţeni, Franţa cu 60 de cetăţeni, Germania cu 40 de cetăţeni, Belgia cu 24 cetăţeni şi Spania cu 13 cetăţeni.
Datele au fost făcute publice în cadrul unui eveniment organizat la sfârșitul acestei săptămâni de către Instituția Prefectului Sălaj în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, la care au au fost invitați angajaţi ai companiei Michelin din Zalău, respectiv Sarwa Grzegorz din Polonia, familia Loic şi Oriane Berthou, din Franţa şi Claudia Netodea, cetăţean german originar din România.
Andrea Ciortea-Suciu, subprefect al județului Sălaj, prezentă la eveniment, a mărturisit că tema abordată în cadrul mesei rotunde Europa din Sălaj a reușit să marcheze altfel Ziua Europei:
”Distinșii invitați, cetățeni francezi, polonezi și germani stabiliți temporar în Sălaj, m-au fermecat cu poveștile lor deosebite despre experiențele trăite de când s-au stabilit la noi în județ și despre modul în care s-au integrat în comunitate cu ajutorul localnicilor. Acest dialog intercultural a fost o oportunitate să sărbătorim beneficiile diversității culturale”.
Ziua Europei – 9 mai – este o ocazie importantă pentru a promova valorile europene și pentru a sărbători diversitatea culturală a statelor membre UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *