Începe să se toarne ultimul strat de asfalt pe marile artere de circulație din Zalău

A venit momentul să se pună ultimul strat de asfalt pe marile străzi din Zalău modernizate cu fonduri europene, astfel că odată asfaltate străzile, zălăuanii vor beneficia de un confort sporit în trafic, fără gropi, fără capcane și cu guri de canale la nivelul asfaltului.
Săptămâna aceasta Primăria Zalău începe turnarea ultimului strat de asfalt, stratul de uzură, pe marile artere ale Zalăului reabilitate complet cu fonduri europene. Străzile Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Gheorghe Doja, Avram Iancu și 22 Decembrie vor fi pregătite luna aceasta pentru o circulație cu un confort așa cum nu am mai avut în Zalău.
„Am avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu constructorii care au executat aceste reabilitări, inclusiv cu cei care execută modernizarea pe bulevardul Mihai Viteazul; am analizat stadiul execuției lucrărilor și am stabilit să accelerăm puțin pentru finalizarea lor.
Pe bulevard se va lucra la canalizarea pluvială, la trotuare și piste de biciclete în zona dintre Michelin și benzinăria MOL, pe 22 Decembrie se fac acum pistele pentru biciclete, iar pe Gheorghe Doja finalizăm racordurile cu străzile adiacente și începem să așternem stratul de asfalt de uzură. Pe Gheorghe Doja, în luna iunie, o echipă de la Citadin și una de la Compania de Apă au intervenit împreună, cu utilaje, și au verificat, au desfundat unde a fost cazul, canalizarea pluvială și canalizarea menajeră”, transmite viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 
Pe cele cinci mari artere reabilitate din temelii au lucrat simultan patru constructori cu obiective diferite – drumuri, rețea de canale subterane pentru cabluri, canalizare pluvială și iluminat -, iar coordonarea dintre ei a fost destul de greu de realizat.
După asfaltarea cu stratul final urmează amenajarea peisagistică și cu mobilier stradal, care este achiziționat deja – băncuțe, coșuri de gunoi, stații de autobuz – și se vor pune în funcțiune automatele de vânzare a biletelor.
„Toamna aceasta va veni cu un Zalău modernizat consistent. Mulțumim cetățenilor că au avut răbdare cu aceste șantiere”, a mai spus viceprimarul Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *